Gyermekszületés

2022.01.02. 18:02

Vasárnap érkeztek meg 2022 első nógrádi babái

Idén viszonylag sokáig várattak magukra az első Nógrád megyei babák. Elsején nem született megyénkben gyermek, január másodikán délig azonban már hárman is világra jöttek.

NMH

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Magyarországon idén Miskolcon született az első baba, éjfél után 4 perccel. A kisfiú a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra, az intézmény tájékoztatása szerint 4030 grammal és 55 centiméterrel. A Szelim nevet kapta, édesanyja negyedik gyermeke. Budapesten a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján látta meg a napvilágot az első fővárosi baba, 1 óra 15 perckor. A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel született kisfiút január 7-re várták. A második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta - írja az MTI.

Nógrád megyében január 1-jén nem született baba. Információnk szerint január 2-án, vasárnap kora reggel Balassagyarmat térségében otthon született egy gyermek. Később pedig még Salgótarjánban és Balassagyarmaton is világra jött egy-egy újszülött, kórházi körülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában