Továbbra is emelkedett Salgótarjánban a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Ismét mérték a koronavírus-örökítőanyag koncentrációját a megyeszékhely szennyvizében is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint Salgótarjánban stagnál a koronavírus koncentrációjának a mértéke.

Nool

Forrás: nnk.gov.hu

A korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve határozott növekedés látható a szennyvizek koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában. A vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya, illetve Veszprém esetében tapasztalható növekedés, csökkenés egyik vizsgált település eredményeiben sem mérhető. A koronavírus-örökítőanyag koncentrációja 15 város esetében az emelkedett, míg 7 mintavételi helyen a mérsékelt kategóriába sorolható – írta közleményében az NNK.

A Salgótarjánra vonatkozó adatok azt mutatják, hogy bár a tendencia stagnál az előzőekhez képest, a koncentráció azonban továbbra is emelkedett a megyeszékhely szennyvizében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában