Fejlődés

2022.01.25. 17:26

Mérföldkőhöz ért Mátraszele: mini bölcsődét adtak át a településen

Csaknem 89 millió forintos pályázati támogatásból hét gyermek befogadására alkalmas mini bölcsődét alakítottak ki a faluban. Az intézmény hivatalos átadóját kedden tartották.

V. E.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Vincze László polgármester elmondta, hogy az általános iskola és az óvoda után fontos mérföldkőhöz érkeztek a bölcsőde átadóval. Hangsúlyozta: a képviselő-testülettel közös meggyőződésük, hogy megbélyegeződik annak a településnek a sorsa, ahonnan a gyereke eltűnnek. Éppen ezért az önkormányzat mindent megtesz ennek elkerülése, azaz a fiatalok helyben tartása érdekében.

Az eseményen Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kifejtette: a családok támogatása a kormányzat politikájának egyik legfontosabb sarokköve.

– Az elmúlt évek során az átalakított családtámogatási rendszer segítségével Kelet-Nógrádban is számos oktatási-nevelési intézmény újult meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a legkisebbek számára is egyre több helyen biztosított a nevelési feltétel. E választókerületben jelenleg több településen is nagyobb volumenű bölcsődeépítés zajlik, így például Mátranovákon. Emellett vannak falvak, ahol a tervezésnél tart a beruházás, mint például Taron és Kazáron – fejtette ki Becsó Zsolt. 

Forrás: L. B. / NMH

Hozzátette: ugyan kisebb a projekt, de Mátraszelén már át is adhatták a mini bölcsődét. A honatya méltatta és további támogatásáról biztosította a település önkormányzatát is. Hasonlóképpen tett Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, aki kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy a helyi közösség igényei alapján, közösen építsék tovább Mátraszelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában