Büszkeség!

2022.01.31. 07:00

Hollókő képviseli hazánkat egy nemzetközi megmérettetésen

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) madridi közgyűlésén először osztották ki a „Best Tourism Villages” kezdeményezés díjait. Az elismerést azok a falvak kapják meg, amelyek felkarolják a fenntartható fejlődést és jó példákkal segítik elő a turizmus fejlődését.

L. J.

Forrás: Hüvösi Csaba

A kezdeményezés célja, hogy előmozdítsa a turizmus szerepét a vidéki falvak megőrzésében. A Turisztikai Világszervezet 75 tagállama összesen 174 falut javasolt a 2021-es kísérleti versenyre. A Magyar Turisztikai Ügynökség Hollókőt nevezte a kiírásra 

– mondta el portálunknak Szabó Csaba. 

Hollókő polgármestere hozzátette: – A falvakat független tanácsadó testület értékelte kilenc területre kiterjedő kritériumrendszer alapján. Megvizsgálták többek között a kulturális és természeti erőforrások megőrzésére tett erőfeszítéseket, a gazdasági, a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot, valamint a turisztikai fejlesztéseket. A versenyt követően Hollókő bekerült a Turisztikai Világszervezet Upgrade nevű programjába, ahol az ígéretes kategóriában rajtunk kívül még húsz település található. 

Támogatást is kapnak az ENSZ Turisztikai Világszervezetétől 

Szabó Csaba kifejtette, hogy a program számos olyan feltörekvő falunak kedvez, amelyek még nem felelnek meg teljes mértékben az „Best Tourism Villages” elismerés elnyeréséhez szükséges kritériumoknak. Ezért ezek a községek támogatást kapnak a Turisztikai Világszervezettől és partnereitől az értékelési folyamat során hiányosságként azonosított területek javításához. Így a jövőben ők is megkaphatják majd a díjat. 

 

Az elismerés egyrészt azt jelenti, hogy részt vehetünk a „Best Tourism Villages” hálózatban, amely teret kínál a tapasztalatok és a jógyakorlatok, valamint a tanulságok megosztásának. Másrészt hatalmas megtiszteltetés számunkra, ugyanis ezzel elismerték az általunk végzett munkát, illetve visszajelzést is kaptunk arról, hogy jó irányba tartunk 

– mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában