Félelem és rettegés Nógrádban

2020.10.31. 19:45

Ijesztő: Ezeken a Nógrád megyei településeken hátborzongató dolgok történtek

Fénylő tárgyak, fényes gömböcskék és különös sugarak cikáztak az égen. Szalmatercsen, Mátraverebélyben, Kazáron és két salgótarjáni lakótelepen is észleltek már hasonlót. Nem is gondolnánk, hogy szűkebb hazánkban nemcsak földönkívüliek bukkantak fel, kísértethistóriákban is bővelkednek településeink.

K. K.

Sokan hisznek a szellemekben, a földönkívüliekben és a titokzatos teremtményekben, amelyeknek létezésére a mai napig nincsen magyarázat, rejtélyes fotók, legendák és szóbeszédek viszont annál inkább. A közelgő Halloween alkalmából, összegyűjtöttük nektek Nógrád megye leghátborzongatóbb történeteit. Vajon igazak lehetnek? Hidd el őket saját felelősségre!

Több ember is tanúja volt a titokzatos repülő tárgynak

Halálra rémültek a kamionosok Szalmatercsnél, amikor hazafelé tartottak munkából és egy fényes gömb haladt el mellettük az úton. A két szemtanú beszámolója alapján a tárgy hazáig követte és reggelig figyelte őket. Az eset több mint 29 éve történt, akkoriban elég nagy port kavarva.

A kamionosok beszámolója az esetről:

A kazári ufó akták

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Kazáron több hasonló eset is történt, amelyről Miskolci László ufókutató számolt be könyvében. Elmondása szerint, az egyik alkalommal több helybéli is látott az éjszaka az egyik hegy felett cikázó és gyors „csillagszerű” tárgyakat.

Ahogy egy helyi férfi is, aki éjszaka kiment rágyújtani az udvarra, amikor azt hitte kigyulladt az erdő, ugyanis a dombok között világosságot látott. Majd akkor derült fény számára, hogy nem tűzzel van dolga amikor a tárgy gyorsan és függőleges irányba felszáguldott a dombok felett és hirtelen sötétség lett.

Csészealj repült Beszterce és Pálfalva felett?

1998-ban két szemtanú is arról számolt be, hogy a salgótarjáni Beszterce-lakótelep egyik társasháza mögötti erdő fölött egy tipikus repülő csészealjat vettek észre, aminek az alján, több lámpa is világított, aztán kioltotta a lámpáit és szépen lassan az erdő fölött elrepült, majd végül eltűnt.

Szintén földöntúli jelenségben volt része 1995-ben Pálfalván egy helyi férfinak is, aki arról számolt be, hogy cikcakkozva az egyik lakóház felett egy nagy vöröses-narancsos fényben tündöklő tárgy bukkant fel, amely miután megállt egy csóvaszerű dolgot lövellt ki magából, majd begyorsult és szempillantás alatt elrepült.

A rejtélyes verebélyi repülő tűzgolyó

Végül jöjjön egy Mátraverebélyi férfi története, aki egy focilabda méretű tűzgolyót látott végig suhanni az utcán néhány évtizede, még fiatal korában. – A tárgy alacsonyan szállt és sokan megijedtek, a nők pedig sikoltozni kezdtek tőle – mesélte a 87 éves szemtanú.

Kevesen gondolnák, de nemcsak a Nógrád megyei égboltja rejt furcsaságokat, hanem az erdők, a várromok és az elhagyatott épületek is tartogatnak érdekes és hátborzongató történeteket. Ugye mindenki emlékszik még a legendás mátranováki fanyüvőre?

Jetiszerű lény riogatta a novákiakat

Pár éve rémületben éltek Mátranovákon, ugyanis a könyékén egy körülbelül két méter magas, fehér szőrű emberszerű lényt láttak többször is az erdőben járkálni. Szóbeszédek szerint a fák között élt és gyerekeket rabolt, utóbbival inkább a szülők riogatták a csemetéket.

Hamar lelepleződött:

A mátranováki misztikus állatszerű lény titkára azonban hamar fény derült, ugyanis a helyiek Gyula bácsit, egy magas, ősz hajú, furcsa mozgású fafaragót láttak az erdőben, aki fát gyűjteni járt oda leendő munkáihoz.

Ha hiszel a szellemekben…

A Magyar Néprajzi Lexikonban is találtunk érdekességeket. A régi hiedelmek szerint Karancskesziben titokzatos, furcsa alakú lények kísértettek éjszakánként. Az egyik ilyen egy fej nélküli szellem, aki a sötétben fekete köpenyt viselve rémítette halálra a vele találkozókat, míg a másik egy tüzes kísértet. Ez a lény éjszakánként a réten és a kertek alatt bolyongott, gyakran láncot húzva maga után, mint egy tűzlabda cikázva.

Vörös szempár figyel a Dornyay turistaházból?

A megyeszékhelyen több elhagyatott épületre lehet mondani, hogy szellem járta, viszont a Dornyay turistaház egyike volt azon helyeknek, amelynek láttán sokakat kirázott a hideg. Talán nem véletlen, ugyanis pár interneten talált történet azt rebesgeti kísértet járta a hely.

Egyszer egy arra járót egy vörös szempár figyelt a házból, míg egy motoros mögé egy férfi pattant fel, akit a visszapillantótükörből látott, azonban mire hátranézett a férfi eltűnt. Egyes kirándulók szerint pedig, furcsa hangokat és lánccsörgést lehet hallani a házból.

Persze, azóta a turistaházat teljes egészében felújították, így már csak a képek idézik vissza az egykori romos, s talán „szellem járta” épületet.

 

Megnyílik a túlvilág

Az utóbbi években Magyarországon is egyre népszerűvé vált a Halloween megünneplése. Október 31-én a világ számos országához hasonlóan, vidám ünnepi jelmezbe bújnak a gyerekek és bolondozással, töklámpás faragással és jelmezes kéregetéssel töltik a napot. A kelta, a samhainra visszavezethető ünnepen az ősi hiedelmek szerint megnyílik a határ világunk és a túlvilág között és az eltávozott lelkek megpróbálnak visszatérni az élők közé. Ilyenkor az emberek tüzet gyújtottak, hogy így ijesszék el a különböző természetfeletti lényeket. Innen ered a töklámpás faragása is, miszerint a benne gyújtott „tisztitó” tűz elűzi az eltévedt és elkárhozott lelkeket.

Ugye félelmetes?

Ha eddig kételkedtél a földönkívüliek és a szellemek létezésében, akkor az alábbi képek biztosan gondolkodóba ejtenek. El tudod dönteni, hogy melyik igazi és melyik hamisítvány?

[wp_quiz id="3526384"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában