Jeges fürdő

2022.01.30. 17:18

Akik nem féltek idén is megmártóztak a jeges nyírjesi tóban (galéria, videó)

A Civtias Fortissima több napos programsorozatának részeként a Palóc Rozmárok negyedszer rendezték meg a bátrak úszását a Nyírjesben, a Nagy-tóban vasárnap. A rendezvény a pályaszakasz jégtelenítésével kezdődött, ezt az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjai végezték el.

Lászlók Judit

Forrás: Hüvösi Csaba

A jelentkezőknek részt kellett venniük a regisztráció után kötelező orvosi vizsgálaton és közös bemelegítésen is. Utóbbi során az úszókat olyan fontos instrukciókkal látták el: a biztonság érdekében a jeges tóban egyszerre öt ember tartózkodhatott és úszhatott. Az előző évektől eltérően, a szeles időjárás miatt, tegnap megváltoztatták az úszás irányát. 

Ezt követően 28 ember úszhatott húsz, harminc vagy akár ötven métert is a 4,8 Celsius-fokos vízben. A bátrakat végig tapasztalt búvárok kísérték, sérülés nem történt. A különleges programra rengeteg néző is kilátogatott. Az úszást követően a járványügyi helyzet miatt a hagyományos közös ebéd elmaradt, de a szervezők oklevéllel és egy kis süteménnyel kedveskedtek a résztvevőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában