Intézkedések

2022.01.09. 11:45

A klímatudatosság útjára lépett a balassagyarmati térség

Balassagyarmat és térségének klímastratégiáját Ipolyszög és Patvarc önkormányzataival konzorciumban dolgozták ki. A projekt legfőbb célkitűzése a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, hatásainak mérséklése és az ehhez való alkalmazkodóképesség javítása.

L. J.

A Klíma Pontokon népszerűek voltak a színezők és a feladatlapok is

Forrás: MW

A szakértők az érintettek széles körének bevonásával határozták meg a helyi feltételekhez illeszkedő legfontosabb rövid és hosszú távú intézkedések listáját. 
– A dokumentum két nagyobb egységből áll: a stratégia egy átfogó helyzetértékelés, célmeghatározás és terv a következő 20-30 évre. Az intézkedési terv pedig olyan helyi-szomszédsági intézkedések listája, amelyek közül több akár már a következő években is megvalósulhat – mondta Jáki Mónika, a klímastratégia megalkotásáért felelős intézet szakértője. 
A járványügyi helyzet miatt végül 2021. december végéig meghosszabbított projektet szemléletformáló programok is kísérték. 
– A környezet- és klímatudatos életmóddal kapcsolatos ismeretek a lakosság széles rétegeihez eljutottak a szakmai konferencián, a játékos óvodai foglalkozásokon, iskolai tanulmányi versenyeken és az ehhez kapcsolódó fotó- és videópályázaton, valamint az Ipolyszögi Falunapon és a Szent Anna-napi búcsúban felállított Klíma Pontokon keresztül – mondta dr. Forgó Gábor, a rendezvények szervezésével megbízott vállalat ügyvezetője. 
Hozzátette: – Az érdeklődők a mindennapok során alkalmazható praktikus tanácsokkal gazdagodhattak, de rendkívül népszerűek voltak a foglalkoztató játékok, a színezők és a feladatlapok a Klíma Pontokra látogató kisgyermekek körében, valamint a felnőttek is örömmel töltötték ki a klímatotót a klímatudatos ajándékok reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában