Felújították

2022.01.02. 10:10

A feszület a hitnek, a kis facsemete pedig a reménynek szolgál jelképül Mátranovákon

Mátranovák önkormányzata felújíttatta azt a keresztet, ami hosszú ideig a falu régi temetőjében magasodott. Az eltelt évtizedek alatt a feszületet benőtte a gaz, a fából készült alkotás elkorhadt, ezért vált szükségessé annak felújítása.

Gulyás Edina

Korponai István diakónus áldotta meg a keresztet

Forrás: Beküldött fotó

– A képviselő-testület úgy határozott, hogy új alapra helyezteti a Megváltó testét ábrázoló szobrot. Egy helyi vállalkozó fából munkálta meg a keresztet, amire visszahelyezték a megfeszített Jézus alakját mintázó alkotást. Ez utóbbi hibáit is kijavították – fogalmazott Bodor Ernőné polgármester, hozzátéve: – A feszületet, amelyet a napokban Korponai István diakónus áldott meg, új helyen, a település központjában állítottuk fel újra. 

A faluvezető arra is kitért: ugyanezen a helyen került földbe az „Élet fája” is, amelyet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a koronavírus-járvány elleni küzdelem jelképeként ültetnek el szűkebb hazánk valamennyi településén. 
– A facsemete és a feszület együtt szimbolizálja ezentúl a helyiek keresztényégbe vetett hitét és a szebb jövő reményét – hangsúlyozta Bodor Ernőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában