kupak

2021.12.03. 06:50

A postások is Jázmin, az SMA-s rimóci kislány mellé álltak

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Fókuszban a Térség Facebook-csoport kupakokat gyűjt az izomsorvadásban (SMA2) szenvedő tizenegy éves rimóci Szita Jázminnak. Céljuk, hogy felajánlásukkal az SMA-s kislány egyhetes intenzív terápiáját segítsék elő egy solymári klinikán. A napokban összegyűlt két tonna műanyag kupak, amelyet a Magyar Posta Zrt. közreműködésével szállítottak Tinnyére, a kupakok átvevőhelyére.

Lászlók Judit

A kupakok elszállításában a posta segített, a vállalat rendszeresen áll ilyen kezdeményezések mögé

Forrás: Beküldött

– Az Egy-szív­ben­gyűjtés elnevezésű kezdeményezésünkhöz nemrégiben csatlakozott Rétság, Tolmács, Romhány és Őrhalom önkormányzata, valamint a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola és az Ipolytarnóci Kerekerdő Óvoda mint gyűjtőhelyek, valamint a Magyar Posta Zrt. is. Ezen­kívül a kislány szülőhelyén, Rimócon is folyamatosan zajlik a gyűjtés, ahonnan Szeleczki Csaba önkéntesen szállítja el az összegyűlt kupakokat a Gamesz központi raktárába – tájékoztatott Makrainé Lajtos Andrea, a csoport alapító tagja, hozzátéve:

– Továbbra is nagy segítségünkre van Gaál Dénes, a Gamesz vezetője és ott dolgozó munkatársai, akik már április elejétől hetente ürítik a tárolót. Ezenfelül gondoskodnak arról is, hogy kizárólag műanyag kupakok kerüljenek a gyűjtőedénybe, és azt is elintézik, hogy a kupakokat az elszállításig megfelelően tárolják is. Mindennek köszönhetően két tonna műanyag kupak gyűlt össze, amelynek pénzbeli értéke 130 600 forint, és Jázmin számára öt nap intenzív terápiás ellátást biztosít a solymári intenzív terápiás központban.

A kupakok elszállításában a posta segített, a vállalat rendszeresen áll ilyen kezdeményezések mögé
Fotó: Beküldött

A csoport alapító tagja kiemelte továbbá, hogy szerencsére a teljes összeget a terápiára fordíthatják, ugyanis a Magyar Posta Zrt. felajánlotta a kupakok Balassagyarmatról Tinnyére való eljuttatását, tehát a szállítással kapcsolatos munkát és költségeket ők fedezik.

– Munkatársam, Makrainé Lajtos Andrea azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy a Magyar Posta Zrt. segítse a kupakok Tinnyére szállítását. A postásoktól nem idegen a támogatás, egy-egy postai közösség vagy maga a vállalat is rendszeresen áll ilyen kezdeményezések mögé. Ezért a vezetőmhöz fordultam, hogy megszervezhessük a szállítást. Az összegyűjtött kupakok súlya miatt a logisztikai terület támogatására is szükségünk volt, ők biztosítottak járművet és gépkocsivezetőt, Palánki Róbert személyében – mondta Aradi-Pécs Hajnalka, a Balassagyarmat 1. körzeti posta vezetője, aki szerint a postások nagy családja mindig híres volt az összefogásról. Mint mondta, most is jó szívvel álltak a nemes kezdeményezés mellé, és örülnek annak, hogy hozzájárulhatnak a kislány kezeléséhez.

A kupakgyűjtés egyébként folytatódik, ugyanis a csoport továbbra is szeretné támogatni Jázmin különleges intenzív terápiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában