Időjárás

2021.12.30. 09:56

Tavaszias meleggel búcsúztatjuk az óévet Nógrád megyében

Szilveszter napján tavaszias melegre számíthatnak a Nógrád megyeiek, akár 12 fok is lehet.

Nagy Orsolya

Tavaszi meleget hozhat az újév

Forrás: Pixabay

Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa portálunkat arról tájékoztatta, hogy az elkövetkezendő napokban sem lesz eseménytelen az időjárás. – Többfelé várható csapadék, amelynek egy része ónos eső is lehet, Nógrád megye északi területein pedig akár három centiméteres hó is hullhat majd. A hőmérséklet napközben fagypont környékén lesz, az éjszakai órákban viszont mínuszokra kell számítani – közölte a meteorológus. 

Hozzátette: Szilveszter napján enyhébb légtömegek érkeznek hazánk fölé kevés csapadékkal, eső formájában. Ugyanakkor az év utolsó napján és újévkor is erős, viharos széllökések lesznek. Ez azonban kedvez majd a levegő minőségének, tehát az nagy mértékben javulni fog. Kuntár Roland arra is kitért, hogy az éjszakai órákban fagypont körül alakul a hőmérséklet, de napközben akár 10–12 fok is előfordulhat. Mint mondta, a sok borús és szürke nap után viszont végre elbújik a nap is a felhők mögül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában