Elismerés

2021.12.14. 14:31

Magyarországi Falumegújítási Díjat nyert Vizslás

Sándor József, Vizslás polgármestere hétfőn este kapta meg a szenzációs hírt, miszerint a Falumegújítási Szakértői Bizottság által kiírt pályázaton a település nyerte el a rangos elismerést.

Veres Edina

Sándor József, Vizslás polgármestere

Forrás: NMH Archívum

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

– Vizslás elnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díjat. Kitől és ki kaphat ilyen elismerést?

– A települési önkormányzatok által benyújtott pályázatokat a Falumegújítási Szakértői Bizottság bírálta el. A bizottság tíz tagból – többek között a Belügyminisztérium, a Miniszterelnökség, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozata és a Magyar Építőművészek Szövetsége képviselőiből – állt, mondta el hírportálunk érdeklődésére Sándor József, Vizslás polgármestere. A pályaművek áttanulmányozása mellett helyszínbejárások, konzultációk útján is vizsgálták a pályázók falumegújítási tevékenységét.

– Településük milyen fejlesztések okán érdemelte ki a díjat?

– A sikeres projektek között van például, hogy pályázati forrásból kondipark épült a faluban, míg a vizslási és az újlaki településrészek játszóterekkel gazdagodtak, de felújítottuk az orvosi rendelőt és a könyvtárat is. A templom korszerűsítésének munkálatai jelenleg zajlanak. Az infrastrukturális beruházások mellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi élet felpezsdítésére különféle, minden korosztálynak szóló rendezvényekre, illetve önerőből szervezett programokra.

– Mit jelent ez az elismerés önnek?

– Rendkívül megtisztelő, de minden alkalommal azt hangsúlyozom, hogy esetünkben valódi összefogásról van szó. A munka és az érdem is közös. A képviselőtársaim a megválasztásuk óta felajánlják a tiszteletdíjukat a falu javára, a polgármesteri fizetést is visszaforgatjuk a helyi programokra, fejlesztésekre. Tennivaló pedig mindig akad!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában