Támogatás

2021.12.08. 13:00

Két új falubusz áll az alsótoldiak szolgálatába

A Magyar falu program pályázatán 14 millió 300 ezer forintot nyert a település önkormányzata, amelyből egy kilencszemélyes buszt vásárolnak.

Nool

– Az új járművet már megrendeltük, azonban valószínűleg csak a nyáron érkezik meg a faluba – tájékoztatott Sándor Szandra Éva, a község polgármestere. – Most is van falubuszunk, korábban azt is pályázaton nyertük.

Mint mondta, Alsótoldról két településre, Csécsére és Hollókőre járnak óvodába és általános iskolába a gyerekek. Eddig a falubusszal és a polgárőrautóval szállították a fiatalokat az intézményekbe. A polgárőr-egyesülettel megállapodást is kötött az önkormányzat az autó használatáról. Azonban jövő szeptembertől már több gyermeket kell eljuttatni a környező települések intézményeibe, így a régi és az új kisbuszt is szolgálatba fogják állítani.

A polgármester arra is kitért: az óvodások és az iskolások utaztatása mellett más feladatokat – az idősek orvoshoz való eljuttatását, a falugondnok bevásárlását és a rendezvények bonyolítását – is ellát a két jármű.

Ezek is érdekelhetik