Itt vannak a legfrissebb átoltottsági adatok: így áll Nógrád megye

A kormányzati tájékoztató oldal közölte, hogy a 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Pest megyében a legtöbben, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kérték a legkevesebben a koronavírus elleni vakcinát. Nógrádban 65,6 százalékos az átoltottság.

Nool

Forrás: koronavirus.gov.hu

Fotó: Zékány János

A december elsején mért adatok szerint a legmagasabb az átoltottság Pest megyében (75,4%), Fejér megyében (72,4%) és Budapesten (71,1%). A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun- Szolnok (61,5%), Hajdú-Bihar (63,9%) és Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4%) – írják a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

Nógrád megyében november 11-én 63,8 százalékos volt az átoltottság, jelenleg 65,6 százalék.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány újabb egy héttel meghosszabbítja az oltási akcióhetet. Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Oltási helyszínek Nógrád megyében

Balassagyarmat

Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet

Bátonyterenye

Egészségház

Pásztó

Margit Kórház

Salgótarján

Szent Lázár Megyei Kórház

Szécsény

Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában