Koncert

2021.12.07. 20:31

Harangszóval teremtenek ünnepi hangulatot megyeszerte

Adventi turnéra indul a Szironta együttes a közeljövőben, amely során hangkoncertekkel lepik meg a közönséget.

N. O.

Forrás: Beküldött

A formáció különleges hangszereken és kéziharangokon szólaltat meg közismert klasszikus, valamint különféle könnyűzenei műveket. Decemberben pedig több mint hatvan fellépésre készülnek, országszerte templomokban, illetve adventi vásárokon is szerepelnek majd, amely műsorukkal megyénket is érintik.

Az együttes közleményéből kiderült, hogy koncertjeiken ismert és elfeledett karácsonyi dalok is felcsendülnek. Elsősorban az angolszász nyelvterület dalkincseit játsszák, de klasszikus karácsonyi művek is szerepelnek a kínálatukban, például karácsonyi filmzenék és kifejezetten kéziharangokra írt darabok is megszólalnak.

A Szirontának több lemeze is megjelent már, amelyekről szintén elhangzanak majd ízelítő dallamok. Az általuk képviselt műfajnak egyébként itthon csupán néhány évtizedes hagyománya van, főként egyházi keretek között működő formációk révén. Az együttes azonban célul tűzte ki, hogy a mindennapok részévé tegye ezt a műfajt, éppen ezért indította el még tavaly az 500 harang koncertjei elnevezésű sorozatot, amely által eddig csaknem száz fellépésük volt már országszerte.

Szűkebb hazánkban több helyszínen is adnak majd koncertet. Vanyarcon december 13-án, hétfőn 18 órakor lépnek színpadra a helyi művelődési házban. December 16-án, csütörtökön 15 órától a csécsei katolikus templomban hallhatja őket a közönség, majd ugyanezen a napon 19 órától Sóshartyánban az Integrált Közösségi és Szolgáltató Téren koncerteznek.

A fellépésekkel kapcsolatban felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy azok csak az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően látogathatók. Ezen túlmenően arra kérnek minden érdeklődőt, hogy ügyeljenek a távolságtartásra, a kézfertőtlenítésre és viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában