Faültetés

2021.12.08. 15:00

Fákat ültettek el a patakparti réten Cserháthaláp

Cserháthaláp is csatlakozott az országfásítási programhoz, az elnyert harminc hársfát nemrégiben ültették el a település két előzetesen kijelölt pontján.

Nool

Dócs Dávid polgármester tájékoztatása szerint szilárd szempontok vezették őket a helyszínek kiválasztása alkalmával. Egyrészt a falu régi labdarúgópályájára, a Fekete-víz patak partján lévő terebélyes rétre számos fejlesztési elképzelést megfogalmazott az önkormányzat, többek között itt alakítanák ki majd a termelői piacot, amely állatvásárnak is otthont adhatna, és szeretnék mindinkább ligetesíteni ezt a részt. Ezt szolgálta a csemeték elültetése is itt. Néhány fakezdemény a kishalápi kastély melletti övezetbe került. A földlabdás fák gödreinek kiásásában, illetve a behelyezésben az önkormányzati képviselők, a polgármesteri hivatal munkatársai mellett több falubeli, valamint a Csemete Óvoda gyermekei vettek részt, hangsúlyozva, hogy már ilyen fiatal korban fontos őket a természet szeretetére nevelni, és remélhetőleg mire felnövekednek, ennek a nemzedéknek már teljesen természetes lesz a közösségért vállalt önkéntes tevékenység.

A polgármester kifejtette még, hogy a szeptember elején pályázati támogatásból megvásárolt traktor „levizsgázott”, a gép megkapta a működéséhez nélkülözhetetlen jogosultságokat, és már munkába állította az önkormányzat. Első feladatként a makadám jellegű utak, így például a temetőhöz vezető szakasz kátyúzását végezte el a jármű, ez a folyamat eddig teljesen kézi erővel történt, így óriási előrelépést jelent a szolgálatba állítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában