járvány

2021.11.22. 19:50

Sikeresen kezdődött az oltási hét Nógrád megyében

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22-e és 28-a között oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon.

G. K.

Salgótarján, 2021. november 21. Beoltanak egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 21-én. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Nógrád megye öt városában várják az oltatlanokat, illetve azokat is, akik a második vagy harmadik megerősítő vakcinát szeretnék felvenni.

Hétfőn Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján jártunk, ahol tömegesen várták az emberek, hogy megkapják az akár életet is mentő vakcinát. Az ott lévők között fiatalok és idősek egyaránt voltak. Akadtak olyanok, akik egyedül érkeztek, voltak, akik ismerőssel, de több család is megfordult az oltóponton. Nógrád megye többi városában is sokan kérték a vakcinát.

Szűkebb hazánkban a salgótarjáni mellett a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben, Pásztón, a Margit Kórházban, valamint a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrumban vasárnapig 7-től 19 óráig várják az állampolgárokat. Bátonyterenyén, az Egészségházban november 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap, 8-tól 16 óráig adják be a vakcinákat a szakemberek.

Fontosnak tartják az oltást

Szlovacsikné Pintye Bettina: – Miután a járvány miatt a család legjobb barátja is, aki 28 éves, az intenzív osztályra került, úgy döntöttem, kérem a vakcinát. Édesanya vagyok, szeretném látni, ahogy felnőnek a gyerekeim. Fontosnak tartom az oltás felvételét. A Sinopharm mellett tettem le a voksomat.

Hegedűs Rella: – Az első oltásomat kaptam meg, a Pfizert választottam. Azt tapasztalom, akik felvették az oltást, ha el is kapják a vírust, könnyebben átvészelik a betegséget. Nagymamám kétszer volt fertőzött: először kórházba került, válságos volt az állapota. Az oltást követően könnyebben átesett rajta.

Váradi Gáborné: – Hetvenéves vagyok, szerencsére még nem tapasztaltam a betegség tüneteit, s mivel nem is szeretném, ezért már a harmadik oltást is felvettem. Eddig két Sinopharmot kaptam, most Pfizert kértem. A menyem és az unokám már átesett a betegségen. Hiszek az oltás védelmében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában