járvány

2021.11.21. 06:50

Megemelt kapacitással és időpontfoglalás nélkül várják az oltatlanokat a nógrádi városokban

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22-e és 28-a között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. Nógrád megye öt városában, megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül várják az oltatlanokat.

Gerhát Karina

Pszt, 2021. prilis 30. Flfldi Marianna szakorvos beolt egy nt az orosz Szputnyik V koronavrus elleni vakcina els adagjval a pszti Margit Krhzban kialaktott oltponton 2021. prilis 30-n. MTI/Komka Pter

Fotó: Komka Péter

Az oltatlanokon kívül az elmaradt második vagy harmadik megerősítő vakcinát felvenni szándékozók is mehetnek ezekre a helyekre.

A kórházi oltópontok hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. A szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása eltérő lehet – tudtuk meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatásából.

Mint írják: szűkebb hazánkban a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben, Pásztón, a Margit Kórházban, Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban, valamint a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrumban hétfőtől vasárnapig, 7-től 19 óráig várják az állampolgárokat. Bátonyterenyén, az Egészségházban, november 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap, 8-tól 16 óráig adják be a vakcinákat a szakemberek.

Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják majd. Az oltópontokon öt vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott – emelte ki közleményében a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Részletezték továbbá: az oltási akcióhéten azok is időpontfoglalás nélkül mehetnek a kórházi oltópontokra, akik a harmadik vakcinát szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás, aki elmúlt 18 éves és már több mint négy hónap eltelt azóta, hogy megkapta a másodikat.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a napokban megtartott budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy országszerte 101 intézményben várják a védőoltást beadatni kívánó embereket a jövő héten.

Újabb variánst is kimutattak már Magyarországon

A koronavírus elleni vakcina felvételére kéri az oltatlanokat az országos tiszti főorvos a hétfőn kezdődő oltási akcióhéten. Müller Cecília a kormány közösségi oldalán közzétett videójában azt is elmondta, hogy már a koronavírus delta plusz variánsát is kimutatták hazánkban.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás.

– Telítődnek a magyarországi egészségügyi intézmények, egyre több koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A napi új fertőzöttek száma is jelentősen növekszik – fejtette ki az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília mindenkitől azt kérte, éljen a védőoltás lehetőségével. Ez különösen fontos most a delta variáns „uralkodása miatt”. Kitért arra is, hogy akik nem veszik fel a vakcinát, azok nemcsak saját magukat, hanem szeretteiket, közösségeiket is veszélyeztetik, hiszen nem lehet tudni, kinél miként zajlik le a betegség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában