konferencia

2021.11.20. 17:00

Konferenciát tartottak a klímastratégiáról Balassagyarmaton

A Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása című projektet Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma 10,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg.

L. J.

Csach Gábor polgármester sikeresnek ítélte meg a projektet

Fotó: Ladóczki Balázs

Ennek legfőbb célkitűzése a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése és az ezekhez való alkalmazkodóképesség javítása. Olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő, stratégiai dokumentumot terveznek alkotni, amely az érintettek széles körének bevonásával határozza meg a legfontosabb rövid és hosszú távú intézkedéseket.

Csach Gábor polgármester sikeresnek ítélte meg a projektet
Fotó: Ladóczki Balázs

A projekt lezárásával kapcsolatban konferenciát is tartottak a napokban a városháza dísztermében. Csach Gábor, a város polgármestere elmondta, hogy a projekt eredményei és ajánlásai jól igazodnak az érintett települések egyéb olyan programjaihoz, amelyek a környezeti fenntarthatóságot helyezik előtérbe.

– Ezáltal elérhetővé válik az a célunk, hogy a város és a falvak olyan harmonikusan fejlődő, innovatív, klímatudatos településekké váljanak, amelyek a kiegyensúlyozott fejlesztés során a helyi értékek érvényesítését és az életminőség javítását helyezik középpontba. Összhangot teremtve az ökológiai és a gazdasági folyamatok között, amelyeket közösségi együttműködésben valósítanak meg – mondta Csach Gábor.

A projekt eredményeinek és a klímastratégiai dokumentum bemutatása után a meghívottak a gyakorlati megvalósítás lehetőségeiről, a már meghozott és a még szükséges intézkedésekről osztották meg véleményüket. Egybehangzóan sikeresnek ítélték a most záruló térségi klímastratégiai projektet. A három település képviselő-testületei által határozatban elfogadott klímastratégiai dokumentum és intézkedési terv a következő tíz évre ad iránymutatást a város vezetői és lakosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában