„nehéz, de szép pálya a miénk"

2021.11.11. 17:30

Kivívta szülőfaluja elismerését a pilinyi tanárnő

Baksáné Tőzsér Judit a tanári diploma kézhezvételét követően szülőfalujába, Pilinybe került tanítani, ahol a mai napig oktatja a gyermekeket.

Sz. F.

Baksáné Tőzsér Judit órát tart a község iskolájának egyik összevont osztályában

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

– Nem volt könnyű az első időkben, mert a szülők az egykori falubeli kislányt látták bennem – idézte fel a kezdeteket. Munkájával, gyermekszeretetével azonban gyorsan kivívta a lakosság elismerését.

– Gyermekem születését követően még jobban átérzem a tanítványok iránti felelősséget. Nehéz, de szép pálya a miénk. A jövő nemzedékéért vagyunk felelősek. A pedagógus az élete minden percében hatással van a környezetére, akkor is pedagógus, amikor már kilépett az iskola kapuján – vélekedett.

Baksáné Tőzsér Judit órát tart a község iskolájának egyik összevont osztályában
Fotó: Sz. F. / NMH

A falu közösségi életébe is bekapcsolódik, különböző műsorok szóvivőjeként lép a közönség elé. A község iskolájába csak alsó tagozatos gyerekek járnak, két-két összevont osztály alkot egy-egy tanulócsoportot. A háromtagú tantestület tagjai valamennyien pilinyiek, így még nagyobb felelősséget éreznek tanítványaik iránt. Céljuk, hogy minél több tanórán kívüli, élményt nyújtó programot szervezzenek.

A vírushelyzet előtt a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházba jártak, ám most sem maradnak előadások nélkül, a zenthések három darabbal is vendégszerepeltek náluk.

A gyermekek társastáncot is tanulhatnak, kirándulások, túrák szerepelnek a programjukban. Minden évben szavaló- és mesemondó versenyt rendeznek részükre, ezenkívül a nevezetes napokról is megemlékeznek. Az önkormányzat által szervezett ünnepségeken műsort ad az iskola. Baksáné Tőzsér Judit munkájával kivívta az emberek tiszteletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában