felszerelés

2021.11.16. 17:04

Gépjárműtárolóval gazdagodnak Bokor önkéntes tűzoltói

A községben két évvel ezelőtt döntött úgy egy lelkes csapat, hogy életre hívják a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.

G. E.

Többször segítették a hivatásos egységeket

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Az elmúlt időszakban már számos alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját, hiányos felszerelésüket pedig pályázati forrásokból igyekeznek fejleszteni. Az elmúlt évben a Magyar Falu Program négymillió forintos támogatásából egy tűzoltó-gépjárműfecskendőt tudtak vásárolni.

– Már akkor tudtuk, amikor megérkezett az egyesülethez az új jármű, hogy a következő feladat egy fűtött garázs megépítése lesz, azonban önerőből nem volt módunk megvalósítani ezt a tervet – fogalmazott Zagyi Viktor, az egyesület elnöke, aki arról is beszámolt: – Idén szintén sikeresen szerepeltünk a fenti programon, amelynek köszönhetően újabb hatmillió forinttal gazdagodtunk.

Többször segítették a hivatásos egységeket
Fotó: L. B. / NMH

Az elnök arra is kitért: az elnyert összegből új gépjárműtárolót fognak felépíteni. A beruházáshoz a község vezetése is hozzájárul, ugyanis egy önkormányzati területet ajánlottak fel az épület számára a település határában. A munkálatok a tervek szerint a következő évben kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában