ingatlanpiac

2021.11.15. 11:17

Ezek Nógrád megye legdrágább utcái

Az ingatlan.com legfrissebb felmérése szerint Nógrád megyében a hollókői Sport utca a legdrágább, ahol átlagosan 728 ezer forintot kérnek el egy ház négyzetméterért. Tavaly a rétsági Takarék utca érdemelte ki a legdrágább címet, ahol akkor „csupán” 270 ezer forintot ért egy négyzetméter.

Sz. R.

Forrás: Google Street View

Az ország legdrágább utcáit szedte össze az Ingatlan.com 500 ezer hirdetés vizsgálatával. A cég elkészítette a 2021-es (még nem a teljes évet felölelő) toplistát a kínálatban szereplő lakóingatlanok utcáiról.

Szűkebb hazánkban a hollókői Sport utca ingatlanjait adják jelenleg a legmagasabb áron, átlagosan 728 ezer forintot kell egy-egy négyzetméterért fizetni. 508 ezer forinttal a balassagyarmati Fenyves út az ezüstérmes. A Nógrád megyei toplista harmadik helyén pedig a nőtincsi Madách utca végzett 475 ezer forintos összeggel. A top 10-ben szerepel még a bánki Rózsafa utca a pásztói Béke utca, a vanyarci Kun és Madách utca, valamint a borsosberényi Orgona út 388-470 ezer forint átlagos négyzetméterárral.

I. A hollőkői Sport utcában több mint 700 ezer forintot ér egy négyzetméter
Fotó: Google Street View
II. A balassagyarmati Fenyves úton 508 ezer forintot kérnek el egy négyzetméterért
Fotó: Google Street View
III. nógrádi toplista harmadik helyén a nőtincsi Madách utca végzett 475 ezer forintos összeggel
Fotó: Google Street View

2020-ban a rétsági Takarék utcában voltak a legdrágább ingatlanok, egy négyzetméter 270 ezer forintot ért. Tavaly a pásztói Nagymező utca állt a lista második helyén 239 ezer forintos négyzetméter árral. A balassagyarmati Blázsik Károly utca volt a bronzérmes, itt 238 ezer forintot kértek el átlagosan egy négyzetméterért. A Top10-es lista negyedik helyén a salgótarjáni Alkotmány út és a Pécskő út állt, mindkét utcában 223 ezer forintot ért egy négyzetméter.

Árban a főváros vezet

Az ingatlan.com egész országra kiterjedő felmérése szerint a rózsadombi Vérhalom tér lakásait adták a legmagasabb áron 2020-ban, átlagosan 2 millió forintot kellett egy-egy négyzetméterért fizetni. Második lett 1,4 millió forinttal a Budapest V. kerületében lévő Vörösmarty tér, amely 2019-ben még listavezető volt 200 ezer forinttal magasabb, 1,6 milliós eredménnyel. Az országos toplista harmadik helyén a szintén V. kerületi Dorottya utca végzett 1,38 millió forintos összeggel.

Salgóbányán a legolcsóbb

Ha kíváncsi rá, hogy Nógrád megyében mely utcákban és településeken adják a legolcsóbban az ingatlanokat, kattintson az alábbi cikkre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában