új szakácskönyv

2021.11.22. 17:20

„Én nem az internetről tanultam főzni” – visszaült az iskolapadba Gáspár Bea

Újabb szakácskönyvvel büszkélkedhet Gáspár Bea, akinek főzőtehetségét neves hazai séfek is elismerik. A receptek között a modern és hagyományos konyha kedvelői is megtalálhatják a számukra legjobb ételt.

Nagy Orsolya

Gáspár Bea az új szakácskönyv budapesti bemutatóján. Sokat keresgéli a recepteket

Forrás: Beküldött

Megjelent a közelmúltban Gáspár Bea harmadik szakácskönyve, amelyet saját generációjának írt és egyfajta hiánypótlásnak is szánja. A hagyományos és modern ételek pedig egyaránt helyet kapnak a klasszikus leves, főétel és desszert sorrendben.

Gáspár Bea a Noolnak elmondta, hogy az előző kettő könyv is nagyon sikeres volt a visszajelzések alapján, így nem volt kérdés, hogy lesz harmadik. A legújabb alkotás pedig alig jelent meg, de már most a listák élén áll. Hozzátette: kedvenc étele a könyvből a club szendvics, amely a külföldi utazások alkalmával is mindig jó választásnak bizonyult. A receptek mindegyike humoros bevezető szöveggel kezdődik, mely családi emlékeket és eseményeket oszt meg az olvasóval a Gáspár család életéből.

– Manapság egyébként a szakácskönyvek háttérbe szorultak, hiszen mindenki kezében ott van a telefon, és egyszerűbb onnan kikeresni egy-egy receptet. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a könyv nagy érték, amelynek külön illata van és akár be lehet jelölni a kedvenc receptünket is. Lassan pedig elkezdik a fiatalabbak is értékelni azt, amely a mi generációnknak természetes volt, hiszen én nem az internetről tanultam főzni, hanem szülőktől, anyósomtól és persze szakácskönyvből – közölte Gáspár Bea, aki receptjeiről az interneten is rendszeresen kap visszaigazolást.

Gáspár Bea az új szakácskönyv budapesti bemutatóján. Sokat keresgéli a recepteket
Fotó: Beküldött

Mint mondta, sokat nézelődik ő maga is új receptek után, de sok neves bloggert és séfeket is követ, akiktől mindig tanul valami újat. Példaképe ugyanakkor nem igazán van, de Kristen Tibballs cukrász sok inspirációt ad számára. Gáspás Beának több kedvence étele is van, így például a rakott krumpli. Saját elmondása szerint a hagyományos finomságok közelebb állnak hozzá, mint a modern konyha. Azzal kapcsolatban, hogy lesz-e újabb könyv, úgy fogalmazott, hogy nem lehet tudni, de eddig mindegyik nagyon sikeres volt, így egyáltalán nem zárkózik el egy negyediktől sem.

A családanya és közszereplő jelenleg cukrásziskolába is jár, de ebben a szakmában egyelőre nincsenek tervei a jövőt illetően, inkább saját tudását szeretné fejleszteni. Ezen túlmenően pedig a televízió képernyőjén is láthatják az érdeklődők, ugyanis a népszerű vendégváró valóságshow műsorvezetője.

– Nagyon élvezem ebben a szerepben magamat, és igazán testhezálló feladat, hiszen nemcsak szakács, de reality-szereplő is vagyok. Ebben a két dologban pedig otthon vagyok, így természetesen mozgok bennük – emelte ki Gáspár Bea, aki számos pozitív visszajelzést kapott már hazai neves séfektől is, és fontos számára, hogy hiteles legyen abban, amit csinál. Éppen ezért érinti kellemetlenül, hogy Salgótarján és környékén egyáltalán nem hívják őt gasztronómiai rendezvényekre, ugyanakkor országszerte elismerik főzőtehetségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában