fejlesztés

2021.11.21. 19:00

Céljuk, hogy élményt nyújtson az óvodai lét

Az elmúlt két évben a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően több szabadtéri játékkal is gazdagodott a varsányi óvoda.

Sz. F.

A gyermekek és az intézmény dolgozói is örülnek a fejlesztéseknek. Uhrin Anikótól, az óvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy jelenleg két csoportban két óvónő és két dajka 47 gyermekkel foglalkozik.

A játék fontos szerepet kap az óvoda életében, de kiemelten kezelik a hagyományőrzést is. Kurucz Boglárka óvónő, aki a Palóc Néptáncegyüttesnek is a tagja, tánccsoportot vezet a gyermekeknek. Az óvoda vezetője elmondta, logopédus, gyógypedagógus foglalkozik azokkal a kicsinyekkel, akiknek szüksége van a segítségre. Emellett hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra nevelésre, a fiúk részt vesznek a Bozsik labdarúgóprogramban. Fontosnak tartják, hogy a gyermekek megismerjék a falu életét, az itt élő felnőttek munkáját. Ezért meglátogatták már a helyi varrodát, a feldolgozóüzemet, és a szilvaszedésen is jelen voltak.

Az Ovizsaru programba is bekapcsolódnak, jó kapcsolatot ápolnak a szécsényi rendőrkapitánysággal. A rendőrök évente 3-4 alkalommal tartanak foglalkozásokat, amelyeken a gyerekek élvezettel vesznek részt, az egyenruhások nem győznek válaszolni a kérdésekre. Célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és örömmel jöjjenek az óvodába, élményszerűvé tegyük az ittlétüket. Lehetőségeink szerint iparkodunk minél színesebb, változatosabb, a gyermekek személyiségét fejlesztő programokat szervezni – mondta Uhrin Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában