A járványügyi szabályok szigorú betartását kéri a polgármester a rétsági lakosoktól

Az elmúlt héten a Nógrád Megyei Kormányhivatal Balassagyarmati Járási Hivatala Rétságra vonatkozóan 4 koronavírus-fertőzöttet és 17 kontaktszemélyt azonosított.

Nool

Rétság 2020.03.21. Kihalt Rétság Teknős Dominik

Forrás: NMH/Archív

Fotó: T.Dominik

A kontaktszemélyek között volt a Rétsági Általános Iskola 4/B osztálya is – olvasható Mezőfi Zoltán, polgármester közleményében.

A városvezető ismételten felhívja a figyelmet, hogy a polgármesteri hivatal területén már kötelező az ügyfelek és az ügyintézők számára a maszkhasználat, kézfertőtlenítés.

A város első ember arra kér mindenkit, hogy a saját maga és mások egészségének védelme érdekében zárt terekben viseljen maszkot. Emellett használjon kézfertőtlenítőszereket és tartsa be a legalább másfél méteres távolságot.

Mezőfi Zoltán arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a zárt téri maszkhasználattal kapcsolatban nem változnak a szokások, a boltvezetők segítségét fogja kérni. Hozzátette, hogy az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények vezetőit is arra kérte, fokozottan tartsák be az egészségügyi szabályokat.

A közleményben a polgármester az oltás fontosságát is hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában