Helyi közélet

2021.10.14. 19:00

Támogatják a fiatal letelepedni vágyókat Nógrádsipeken

Mint arról korábban már beszámoltunk, a falu önkormányzata évek óta százezer forint kelengyepénzzel támogatja az újszülötteket és családjukat.

L. J.

Vizi Zoltán polgármester a Tündérparkban lévő két vérszilvafát is megmutatta

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Nemrégiben pedig egy Tündérparkot is kialakítottak, ahol a legifjabbak tiszteletére egy-egy emlékfát ültetnek. Jelenleg két vérszilvafa ékeskedik a parkban, amelyeket egyedi névtáblák díszítenek. Vizi Zoltán, a község polgármestere a napokban elmondta: terveik között szerepel, hogy a Tündérparkot mezítlábas taposóparkkal is kiegészítik.

– Mindezeken kívül idén tízezer forintra emeltük az iskolakezdési támogatást, és továbbra is segítjük a felsőoktatásban tanulókat. A múlt hónapban elkészült a régi tűzoltószertár felújítása is. A Szikra terasz közösségi térként funkcionál, legutóbb a Meseterasz nevű családi programnak adott otthont – fogalmazott a polgármester.

Vizi Zoltán polgármester a Tündérparkban lévő két vérszilvafát is megmutatta
Fotó: L. B. / NMH

A családokat és fiatalokat segítő támogatásokat most újabb projekttel egészítette ki az önkormányzat.

– A településen jelenleg nem nagyon van eladó ház, és egyre többen akarnak építkezni is. Sajnos utóbbihoz az évekkel korábban kialakított telkek nem igazán alkalmasak. Ezért a temető mellett egy nagyobb földterületet vásároltunk, amelyen tíz egyforma méretű telket alakítunk ki. Bár még nincs meg a projekt teljes koncepciója, valószínűsíthető, hogy a családok kedvezményes áron juthatnak majd hozzá – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a programhoz sikerülne befektetőt találniuk.

Vizi Zoltán kitért arra is, ha ezt a tíz telket értékesítik és további igény mutatkozik, akkor egy másik helyszínen szintén hasonló módon hoznak létre majd telkeket. Ugyanakkor az évekkel korábban kialakított terület sem vész kárba, mivel ennek egy részét már megvásárolta egy gazdálkodó. Ha pedig lehetőség nyílik rá, a megmaradt helyen ipari területet létesítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában