Hello Halloween!

2021.10.29. 15:33

Rémisztően jó nap Eresztvényben: Halloween Expresszé változik a kisvonat

Több éves hagyomány, hogy október végén Salgótarjánban is változatos családi programokkal ünneplik a Halloweent, amely játékos hangulata egyre jobban magával ragadja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Gerhát Karina

Forrás: NMH

Fotó: Sz. R.

Sokan az Amerikai Egyesült Államokat tartják az ünnep hazájának, holott a töklámpás készítés, a hátborzongató jelmezek magunkra öltése, az édesség-kéregetés mind ősi kelta hagyományokból alakult ki.

– Az október 30-i közkedvelt Hello Halloween! nevet viselő programot egy új helyszínen, a tündérek és az erdei koboldok birodalmában, az Eresztvényi Látogatóközpont környékén rendezik meg 10 órától a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai a Salgótarjáni Városfejlesztő és Turisztikai Kft. közreműködésével. A helyszínre való kijutást a Halloween Expresszé változott kisvonat segíti. A kétóránként közlekedő szerelvény először 9 óra 30 perckor fut ki a Balassi Bálint Megyei Könyvtártól, az utolsó vonat pedig 16 óra 30 perckor indul vissza Eresztvényből. A részletes menetrendről és a jegyárakról további információk a salgoremek.hu oldalon érhetők el – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a nap során rengeteg új és hagyományos program várja az érdeklődőket. A töklámpás készítés mellett a családok tagjai a vetélkedő során különféle feladatokon tehetik próbára ügyességüket. A próbatételek között található például karikadobálás, tökös seprűzés és memóriajáték is. Az állomásokon a Mackóvár Központi Óvoda pedagógusai segítik a résztvevőket, ismertetik a feladatokat.

– A gyerekeket a mágia birodalmába a Madách Színház színészei repítik el az interaktív boszorkányos mókázásukkal, valamint a csemeték egy ámulatba ejtő bohóc- és bűvész show-n is részt vehetnek, míg a bütyköldében rémséges alkotások elevenednek meg az apró művészek keze által. A fergeteges hangulatot a jelmezverseny, a legszellemesebb maskarák megmérettetése és az Eresztvényi Látogatóközpont sütőtökös finomságai fokozzák. Az érdeklődő kicsiket és nagyokat további lidérces meglepetések várják – tudtuk meg Balogh Katalintól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában