A Köz Szolgálatáért Kitüntető Díj

2021.10.23. 20:22

Pedagógusokat tüntettek ki a nemzeti ünnep alkalmából Szécsényben

A település önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanötödik évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartott szombat délután.

L. J.

Kürtösi László oktatási-nevelési munkájáért részesült az elismerésben. A díjat Stayer László Szécsény város polgármestere adta át

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Először a városháza falán lévő emléktáblánál, majd a Szécsényi Nemzetőrség emléktáblájánál helyezték el a megemlékezés virágait. A művelődési központban megtartott megemlékezést a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének tanárai és növendékei, valamint a Fébé Társulat zenés-irodalmi összeállításával nyitották meg. Ezt követően Stayer László, a város polgármestere mondott beszédet. Majd a rendezvényen átadták a Köz Szolgálatért Kitüntető Díjat.

Szécsényi Nemzetőrség emléktáblájánál helyeztek el koszorúkat
Fotó: H. Cs. / NMH

A Köz Szolgálatáért Kitüntető Díjat azoknak a személyeknek, közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek, szervezeteknek, közösségeknek adományozható, akik Szécsény városában tartósan kiemelkedő eredményeket értek el különösen az egészségügy, a szociális ellátás, az oktatás, a kultúra, a közművelődés, a sport, vagy valamely művészeti ág művelése, a közrend és közbiztonsági feladatellátás területén – mondta dr. Pifka-Boda Zsuzsanna, a város jegyzője.

Az elismeréseket Stayer Lászlóval és Csukáné Szerémy Andreával, a város alpolgármesterével közösen átadta három személynek. Borda Istvánné nyugalmazott pedagógus a több évtizedes áldozatos oktatási-nevelési munkájáért, míg Zagyvai Sándor Jánosné több évtizedes tanítói tevékenységéért vehette át a díjat. Kürtösi László szintén több évtizedes kiemelkedő oktatási-nevelési munkájáért részesült az elismerésben.

Kürtösi László oktatási-nevelési munkájáért részesült az elismerésben. A díjat Stayer László Szécsény város polgármestere adta át
Fotó: H. Cs. / NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában