adomány

2021.10.01. 15:00

Jótékony célra ajánlották fel az eresztvényi egészségnap bevételét

A Félsziget Napközi és Lakóotthon részére nyújtott át adományt csütörtökön a salgótarjáni lokálpatrióták akciócsoportja. Az egyesület az eresztvényi egészségnapon befolyt összeget ajánlotta fel az intézmény lakóinak és dolgozóinak.

Nool

Forrás: Beküldött

A Salgótarjáni Lokálpatrióták az eresztvényi egészségnap bevételét nem először fordítják szociális célokra: tavaly a Magyar Vöröskereszt Menedék Családok Átmeneti Otthona Nógrád megyei szervezetét, idén pedig a Félsziget Napközi és Lakóotthont ajándékozták meg.

Az intézmény csütörtökön vehette át az adományt. Az egyesület tagjai a felajánlott háromszázezer forint mellett élelmiszercsomagokkal is hozzájárultak, hogy szebbé tegyék a lakók és a gondozók mindennapjait.

– Szerencsésnek érezhetjük magunkat két dolog miatt is. Az egyik az, hogy kevesebb résztvevővel is megtudtuk ismételni a tavalyi évben összegyűlt összeget. A második pedig az, hogy ismét a szociális szektor egy olyan részét – ezáltal elhivatott gondozókat, szeretetreméltó gondozottakat – ismerhettük meg, ami soha nem kap elég figyelmet – mondta Simon Gyula, a Salgótarjáni Lokálpatrióták egyik alapító tagja.

– Megfogalmazhatatlan érzés kerített minket a hatalmába, amikor bepillantást nyerhettünk az ott gondozott emberek életébe. Sokban különbözünk, de egy dologban mégis egyezünk: emberek vagyunk. Emberek, érzésekkel. Az ott lakók őszinte, boldog mosolya, a maguk módján szeretetteljes közeledése erősít meg minket abban, hogy van értelme ötletelni, dolgozni, jótékonysági eseményeket létrehozni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában