találkozó

2021.09.19. 18:56

Találkoztak Balassagyarmat barátai, a város értékeit helyezték a fókuszba

Hosszú ideig a fővárosban találkoztak az Ipoly-parti városból elszármazottak, és a szülőhelyen élő barátok, ismerősök.

Hegedűs Henrik

Képünkön Sebján Rozi táncművész előadása látható

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Civitas Fortissima honvédő harcainak századik évfordulóján, két éve a rendezvényt már a nógrádi járási székhelyen tartották, és idén ismét a régi vármegyeháza dísztermébe invitálták a szervezők az érdeklődőket.

Ilyenkor rendre bemutatják, milyen fontos vívmányokkal, értékekkel gazdagodott a város, és a művészi előadások övezte csokorban pódiumbeszélgetések során ismerkedhettek meg a résztvevők a Balassagyarmat fejlődéséért sokat tevő személyiségekkel.

Képünkön Sebján Rozi táncművész előadása látható
Fotó: H. M. / NMH

Ezúttal Tyekvicska Árpád történész elemezte vitéz Tibay Géza nemrégiben megjelent, Feljegyzések nem csak utódaimnak című, naplóbejegyzésekből álló önéletrajzi kötetét, amelyben a vészkorszakokban sok meghurcoltatást átélt katonatiszt pályaíve rajzolódik ki. Hasonlóképpen érdekes volt Horváth Zita tanár, televíziós riporter beszélgetése dr. Budai István nyugalmazott börtönparancsnokkal, ami filmfelvételen vetítődött a közönség elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában