iskolakezdés

2021.09.01. 07:30

Nehéz sorsú gyerekeknek szerzett örömet a Szent Lázár Lovagrend még a becsengetés előtt

A salgótarjáni Szent Lázár Lovagrend tagjai a tanévkezdés előtt sem feledkeztek meg a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú emberekről. A napokban a Menedék – Családok Átmeneti Otthonába látogattak, ahol többek között tanszercsomagokkal is meglepték az ott élő iskoláskorúakat.

Gerhát Karina

Az óvodáskorú, és a még kisebb gyerekeket is ajándékokkal lepték meg, a csemeték boldogan bontották ki a csomagokat

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Sajnos a Szent Lázár Lovagrendet is megviselte a koronavírus-járvány, hiszen nem tudunk úgy működni, mint az azt megelőző időszakban. A pandémia átalakította az addig megszokott életünket, programjainkat, rendezvényeinket. Ennek ellenére az elmúlt másfél évben is folyamatosan támogattuk a családokat, az elesetteket és mindazokat, akik segítségre szorulnak. Többek között a gyermeknapunk is elmaradt, amit most próbáltunk pótolni. A tagokkal együtt megfogalmazódott bennünk, hogy nyár végén, az iskolakezdés előtt, mind a nehéz sorsú családoknak, mind pedig a csemetéknek nagy örömet szereznénk, ha tanszercsomagokkal támogatnánk őket – mondta el portálunknak Sipos Ákosné.

A Szent Lázár Lovagrend elnöke hozzátette: nap mint nap találkoznak olyan családokkal, akik számára a napi betevő falat előteremtése is gondot okoz, és önerőből talán nem is tudnák megvásárolni a tanévkezdéshez szükséges eszközöket.

– Ezért gondoltuk, hogy a legszegényebb gyermekeket felkeressük, akiket egy-egy tanszercsomaggal ajándékozunk meg, hiszen nekik is szükségük van egy-egy tolltartóra, füzetre, ünneplőruhára. Ezeknek köszönhetően talán ők is boldogabban ülnek majd be a padba, hiszen tudják, hogy nekik is meg van mindenük, amire szükségük lesz a tanév folyamán. A salgótarjáni Menedék – Családok Átmenti Otthonában a legtöbb édesanya egyedül neveli gyermekét. Felkerestük az intézményvezetőt, aki örömmel fogadta az ötletünket. Ezt követően összegyűjtöttük mindazokat, amik egy tanszercsomagba kellenek. Többek között tolltartót, színes ceruzákat, füzeteket, rajzlapokat, vonalzót, radírt, faragót tettünk egy-egy zacskóba, amelyekből 15 iskolás gyermek kapott. A diákok és a szüleik nagyon örültek az ajándéknak, hiszen mindenféle hasznos dolgot találtak benne. Hatalmas boldogsággal töltött el ez a látvány bennünket, és nekik is mosolyt csaltunk az arcukra. A csemeték boldogan nézegették egymás tolltartóit, hiszen mind különböző volt – mesélte Sipos Ákosné.

Kifejtette továbbá: mivel óvodás, illetve kisebb gyermekek is élnek az otthonban, ezért úgy gondolták, őket is meglepik. Nekik buborékfújókat és lufikat vittek. Alig telt el pár perc, már szálltak is a lufik és a buborékok a levegőben.

 

Az intézmény vezetőinek pohár- és étkészletet nyújtottak át, aminek szintén nagyon örültek, hiszen mint mondták, fogyóeszközök, amiket állandóan pótolni kell.

– Az ezt követő napon pedig a tudomásomra jutott, hogy egy salgótarjáni, négygyermekes apuka egyedül neveli iskoláskorú csemetéit, és nekik is szükségük lenne néhány dologra, többek között íróasztalra is. Nagy örömünkre éppen volt egy szép, majdnem vadonatúj, amit az apukának át tudtunk adni. Többek között egy jó állapotban lévő, használt számítógéppel, illetve televízióval is gazdagodott a család – tudtuk meg a lovagrend elnökétől, aki arról is beszámolt, hogy szeptember 3-án, pénteken 8 óra 30 perctől egészen délig a Szent Lá­zár Lovagrend raktárhelyiségében, a Meredek út 25. szám alatt jótékonysági gyermek-, illetve felnőttruhanemű- és lábbeliosztást tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában