segítség

2021.09.23. 17:40

Műtétre lenne szüksége – borzasztó betegséggel küzd a bujáki fiatal (videó)

Több mint két millió forintra lenne szükségük Áron kezeléséhez. Az édesanya egy jobb élet reményében osztotta meg történetüket a világgal.

N. O.

Forrás: TV2

Nehéz sors jutott a településen élő Buzás családnak, ahol az édesanya egyedül neveli beteg gyermekét és unokáját. Fia ugyanis csecsemőkori agyi bénulással született, ráadásul rövid időn belül több haláleset is volt a családban – hangzott el a TV2 riportjában.

Tímeát próbára teszik a hétköznapok, aki mindennap gondoskodik a 16 éves Áronról, ugyanis koraszülöttként súlyos betegséggel született. A 16 éves fiú járni és beszélni sem tud, így néhány szófoszlánnyal és legfőképp mutogatással kommunikál édesanyjával és a külvilággal.

A család legnagyobb vágya, hogy Áron megtanuljon járni. Ehhez azonban először egy műtétre lenne szükség, utána pedig robotterápiás kezelésen vehetne részt. Mindez azonban két és fél millió forintjukba kerülne, amelyre nincs pénzük. A 16 éves fiú édesanyja egy jobb élet reményében osztotta meg történetét a világgal.

Borbély Gábor, a falu polgármestere kiemelte, hogy a család nagyon tisztességes és becsületes, nem ezt a sorsot érdemlik, így az önkormányzat is támogatja őket a lehetőségekhez mérten.

Aki szeretne segíteni a családnak, az alábbi számlaszámon teheti meg: 55400046-16833201

A teljes cikket keresse a Nógrád Megyei Hírlap szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában