kaparós

2021.09.04. 06:50

Kevesebb nógrádi tette próbára a szerencséjét a nyári szabadságok alatt

A nyári hónapokban aki csak teheti, szabadságra megy, ez a szerencsejátékok forgalmán is nyomon követhető. A különleges dátumok, mint például a péntek 13-a, a nagyobb ünnepek és a jelentős összeggel kecsegtető főnyeremények hatására azonban többen igyekeznek Fortuna kegyeibe férkőzni.

Gulyás Edina

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

– A nyári hónapok árbevétele, különösen a július havi, a szezonális hatásoknak megfelelően mérsékeltebb. A kiemelt sportesemények – az olimpia, a világ- és európai versenyek, különösen a labdarúgáshoz kapcsolódó események – a bukmékeri sportfogadások árbevételét növelik, míg a jelentősebb főnyeremény-halmozódások, akciók az abban részt vevő játékok árbevételét erősítik – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

Mint arról beszámoltak, külön említést érdemel a péntek 13-a hatása, ami idén augusztusban volt. Ez a bűvös dátum a számsorsjátékok és a sorsjegyek árbevételére van erőteljes hatással. Ez utóbbiak forgalma karácsony előtt jelentősen meg szokott ugrani, hiszen ajándékként is egyre gyakrabban választják azokat. Másrészt azért is vásárolják szívesen ez idő tájt az emberek, mert árbevételük egy része jótékony célt szolgál.

– A 2011 óta, negyedéves rendszerességgel futó kutatásunk legfrissebb adatai alapján a kedvenc játék a teljes felnőtt lakosság körében az Ötöslottó, amelyet a sorsjegyek, majd a Tippmix követ. A fiatalok esetében azonban változik a sorrend: ott a sorsjegyek az elsők, a Tippmix a második, és az Ötöslottó csak a harmadik helyet foglalja el. A hölgyeknél szintén van egy kis átrendeződés a dobogósok között: a sorsjegyek a legnépszerűbbek, az Ötöslottó a második, és a Hatoslottó a harmadik – közölte a társaság.

Ez nem feltétlenül egyezik azzal a sorrenddel, melyet árbevétel szerint állíthatunk fel. A nagyon népszerű Ötöslottón a játékosok általában egy-két mezővel játszanak hetente, míg sportfogadási játékokat kevesebben játszanak, de itt nem ritka, hogy hetente többször, akár a több tízezer forintos tétet is megteszik a sportfogadók.

A kutatási eredményeket alapul véve elmondható, hogy a sportfogadási játékok esetében a férfiak vannak többségben, a többi játékban azonban a két nem közel egyforma arányban vesz részt. Jó hír a szerencséjüket e módon próbára tevőknek, hogy szeptemberben egy új sorsjegy is csábíthatja játszani a lakosságot.

Megkérdeztük: Önnek milyen gyakran van nyerőszériája?

Judák István: – Korábban rendszeresen lottóztam, amikor Németországban dolgoztam, ott is kitöltöttem a szelvényt. Mindig ugyanazokat a számokat játszottam meg, de sosem nyertem komolyabb összeget, talán egy 50 eurós nyeremény volt a legnagyobb. Egyszer elvétettem egy totó-tippet, így elestem az akkor elég jelentős bevételtől, ami közel 2 millió forint volt.

Tóthné Fodor Valéria: – Alkalmanként szoktam Skandináv lottót vagy Puttót vásárolni. Utóbbin már kétszer is közel jártam a telitalálatos szelvényhez. Bízom abban, hogy harmadszorra sikerül minden számot eltalálnom. Nagy szükségünk lenne ugyanis a nyereményre. Jól jönne ez a szerencsés bevétel-kiegészítés, amit a beteg gyermekünk gyógyítására fordítanánk.

Nagy Roland: – Tippmixszel szinte napi rendszerességgel szoktam játszani, Ötös- és Skandináv lottót is ki szoktam tölteni, ritkábban vásárolok kaparós sorsjegyet. Átlagosan napi háromezer forintot fordítok szerencsejátékra, ebből gyakran megtérül 20–30 ezer forint. A legmagasabb összeg, amit sikerült elnyernem, kicsivel több mint 200 ezer forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában