fejlesztés

2021.09.12. 11:30

Fontosnak tartják Varsány gyarapodását

Kanyó Judit polgármester elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek a falu fejlesztésére, az épületek felújítására, karbantartására. 2021-ben is több új létesítmény készült már el, illetve számos felújítást is elvégeztek.

Sz. F.

Az óvoda felújítására 40 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

– Az idei fejlesztések közül első helyen kell megemlíteni az iskolánkat, amelynek bővítése, felújítása jelenleg is folyamatban van, s készül a tornaterem is. Mindez a Balassagyarmati Tankerületi Központ beruházásában valósul meg. A 2021–2022-es tanévtől 180 gyermek tanul majd az iskolában, nagy részük helybéli, de a tankerület szervezésében más településekről is járnak majd ide gyermekek – mondta Kanyó Judit. A polgármester hozzátette, hogy az óvodájuk felújítására 40 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól. A munkák folyamatban vannak, sort kerítenek a tető, a nyílászárók cseréjére, és az épület hőszigetelésére is.

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt időszakban valamennyi helyi intézményt felújítottak, korszerűsítettek. A gazdasági program keretében 300 millió forint értékben készült el az új konyhájuk és éttermük, ahol 300 személy részére főznek. Az új éttermet már igénybe vette a falu lakossága családi rendezvények megtartására is, de két alkalommal élményvacsorát is szerveztek itt. Megújult és kibővítették az úgynevezett Portát, ahol újabb közösségi tér létesült.

– Van még tennivaló a községben. Szeretnénk, ha egy kis panzió létesülne a faluban, amire komoly igény mutatkozik. Sok olyan csoport érkezik a faluba, akiket csak a környező településeken tudunk elszállásolni. Szükségessé vált a Közösségi Ház tetőszerkezetének cseréje is, amire pályázatot nyújtottunk be – mondta Kanyó Judit.

Az óvoda felújítására 40 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól
Fotó: Sz.F. / NMH

 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában