önkéntes tűzoltók

2021.08.02. 14:53

Mozgalmas napjuk volt augusztus elsején a Karancs Speciális Mentőknek

Vasárnap a viharos időjárás miatt mozgalmas napja volt mind a hivatásos, mind pedig az önkéntes tűzoltóknak.

Nool

Forrás: Karancs Speciális Mentők Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk megyénk tűzoltóinak kidőlt fákkal, villámcsapás okozta kárral és lezúduló, nagy mennyiségű víztömeggel kellett megbirkózniuk augusztus első napján. A Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói több helyszínen segítette hivatásos tűzoltók munkáját a vihar okozta károk elhárításában, felszámolásában.

A villámoknak, jelentős mennyiségű esőnek és az erős szélnek köszönhetően az egységek folyamatosan vonultak megye szerte kidőlt fákhoz, letört ágakhoz, melyek épületeket, villany és távközlési kábeleket rongáltak meg. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közölte közösségi oldalán a Karancs Speciális Mentőszolgálat.

Az utolsó kárelhárítást követően az önkéntes tűzoltók már az állomáshelyükre vonultak volna vissza miközben érkezett a riasztás egy autóbalesethez. A helyszínre a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntesei érkeztek a helyszínre először, ahol egyikük a sérülttel foglalkozott, miközben társa a hivatásos állományt informálta a helyszínnel kapcsolatosan. Pillanatok alatt megérkeztek a salgótarjáni hivatásos tűzoltók is, akik áramtalanították a járművet. A sofőr könnyű sérülést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában