Kisbárkány

2021.08.29. 09:00

Megújult a rendelő, jár már a falubusz is

Több projekt is megvalósult a településen a közelmúltban a Magyar Falu Program tavalyi kiírásainak köszönhetően.

V. E.

Edőcs László polgármester a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: a támogatások segítségével megújult az orvosi rendelő, amelyet emellett modern eszközökkel is felszereltek, illetve a régi falubuszukat is sikerült lecserélni.

– A rendelőnek a polgármesteri hivatal ad helyet, amely ingatlan pályázati forrásból már korábban átesett egy energetikai korszerűsítésen. Ekkor a rendelő előtti váróterem is megújult, de abban a projektben már nem tudtuk elvégezni az orvosi szoba akadálymentesítését. Ez a jelenlegi fejlesztés során valósult meg, illetve az elnyert több mint négymillió forintos összegből a rendelő belsejét is teljesen felújítottuk, így például mind a padló, mind az oldalfalak új burkolatot kaptak. Emellett csaknem kétmillió forintos támogatást nyertünk orvosi eszközök vásárlására, amely összegből az új bútorok mellett például egy defibrillátort is beszereztünk – fejtette ki Edőcs László.

Hozzátette: a faluvezetés az önkormányzat épületére önerőből egy új előtetőt is készíttetett, hogy a bejáratánál tartózkodókat megóvják az időjárás viszontagságaitól.

A közelmúltban üzembe helyezték a település új mikrobuszát is, amely megvásárlására az önkormányzat tizenötmillió forintos támogatást nyert. A kilenc személy szállítására alkalmas jármű a falugondnokot segíti majd a feladatai ellátásában, így például a betegek szakrendelésre szállításában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában