augusztus 20

2021.08.20. 13:37

Koszorúzással ünnepelték a magyarságot Salgótarjánban

Salgótarjánban imádsággal egybekötött koszorúzást tartottak a Szent István téren, ahol Fekete Zsolt polgármester mondott beszédet. 

G. K.

Fotó: Hegedus Mark

A városvezető egyebek mellett felidézte István király alakját, s kiemelte: – Államalapítónk uralkodásának ereje éppen abban rejlett, hogy – látszólag, de talán ténylegesen is – nélkülözte az öncélúságot. Sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak. Országhatárokat, egységet, közösséget teremtett. Több mint ezer esztendő elteltével, évről évre elmondjuk, hogy felül kell emelkednünk a nézetbeli különbségeken, el kell tüntetni a szakadékokat, mérsékelni kell a megosztottságot, hiszen csak így haladhatunk előre. A társadalom csak így tud fejlődni, és csak így tehetjük jobbá ezt az országot és városunkat, Salgótarjánt is. Mit jelent ma augusztus 20-a? Talán kivétel nélkül mindannyiunknak ugyanazt. Gyermekkorunkban az alkotmány ünnepét, a nyári szünet végét, később az új kenyér és az államalapítás ünnepét, történelmet, magyarságot, hazaszeretetet… büszkeséget. Abban bízom, hogy 10-20 év múlva, öregkoromban ismét Szent István igazi tanításait fogja jelenteni: békét, egységet, szeretetet – zárta gondolatait Fekete Zsolt.

Ezen szavak elhangzása után pedig átadták „Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíját”, amelynek az átnyújtása a járványhelyzet miatt az eredeti időpontban nem történhetett meg. Az augusztus 20-i ünnepségen első alkalommal Kéri István, Nógrád megye és Salgótarján sajtójának meghatározó alakja vehette át az elismerést.

17 órától pedig folytatódik a főtéri kavalkád, a napot 21 óra 30 perckor tűzijáték zárja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában