a hét embere

2021.08.30. 19:45

Bajtársa tiszteletére alapított emlékéremmel tüntették ki a tarjáni alezredest

Ferencsik Raymond Emlékérmet kapott a közelmúltban Ringeisen Tamás rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály vezetője magas színvonalú munkavégzéséért, kiemelkedő teljesítményéért és példamutató magatartásáért.

Nagy Orsolya

Az alezredes rendszeresen sportol, leginkább a lövészeti és harcászati képzéseken szeret részt venni

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Miért döntött úgy, hogy rendőr lesz?

– Édesapám rendőr volt, anyukám pedig jelenleg is testnevelő tanár, így mindketten befolyásolták a pályaválasztásomat. A testnevelési egyetemen 1994-ben államvizsgáztam. A rendőrségen már 1993-ban elkezdtem dolgozni a személyügyi szolgálaton, mint testnevelő kiképző. Ezt követően az akkori bevetési alosztályhoz kerültem alosztályvezető-helyettesként.

– Mennyire ismerte Ferencsik Raymond Leventét, és hogyan emlékszik rá vissza?

– Több mint 25 éven keresztül voltunk munkatársak, együtt kezdtük a pályafutásunkat. Ismertem a szakmai tevékenységét, nagyra becsültem, mint embert. Igazán hatékony volt a kettőnk közös munkája, amelyben engem minden esetben a legmesszebb menőkig támogatott.

A Megyeháza dísztermében július 19-én megtartott ünnepségen dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át az első Ferencsik Raymond Emlékérmet
Fotó: police.hu

– Milyen érzés, hogy a néhai rendészeti igazgató tiszteletére alapított emlékérmet kapta meg a közelmúltban? Úgy tudom, többször elismerték már a munkáját…

– Nagyon megható és megtisztelő érzés volt megkapni a Ferencsik Raymond Emlékérmet. Valóban számos alkalommal elismerték már a rendőrségnél végzett tevékenységemet az elmúlt 28 év alatt. Ezek mindegyikére rendkívül büszke vagyok, hiszen minden egyes dicsérethez és kitüntetéshez fűződik valamilyen szép emlék.

– Ön is részt vett a Ferencsik Raymond tiszteletére rendezett emléktornán? Hogyan tartja magát fitten a mindennapokban?

– Mivel szolgálati elfoglaltságom nem engedte, így nem vehettem részt a tornán, ugyanakkor a sport mindig is kiemelt szerepet játszott az életemben, mind a mai napig rendszeresen sportolok. Persze sokszor nem könnyű időt szakítani rá az elfoglaltságaim miatt, de mivel világ életemben sportoltam, így egyfajta rendszeresség alakult ki az életemben. Úgy gondolom, hogy legalább hetente egyszer-kétszer szükséges mozogni ahhoz, hogy megőrizhessem az egészségemet, valamint a beosztásomban helytálljak.

Az alezredes rendszeresen sportol, leginkább a lövészeti és harcászati képzéseken szeret részt venni
Fotó: L. B. / NMH

– Mit jelent ön számára ez a szakma?

– Szerencsésnek érzem magam, hiszen azt csinálhatom, amit szeretek. Közel harminc év után sem érzem tehernek, vagy megerőltetőnek a rám váró feladatokat. Nem munkának élem meg a mindennapokat a rendőrségen, hanem hivatásnak. Ráadásul azt gondolom, hogy nagyon jó csapat és közösség alakult itt ki, amely nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen érzésekkel jövünk be nap mint nap dolgozni egy munkahelyre.

– Van olyan élménye a rendőrségen töltött éveiből, amelyre szívesen emlékszik vissza?

– Nagyon sok emlékezetes pillanatot éltem meg, kollégáimmal sok feladatot hajtottunk végre eredményesen. Tulajdonképpen mindegyikre szívesen emlékszem vissza.

– Melyik képzés áll önhöz a legközelebb?

– Az alosztályon rendszeres a kiképzés, amely nagyon sokrétű. A lövészeti és harcászati képzés a legösszetettebb, ezért talán ezt szeretem a legjobban. A szakmai tapasztalatainkból merítünk, amelyeket beágyazunk a képzésbe. Ezenkívül az intézkedéstaktikát is szeretem, de az akadálypálya is fontos része a felkészülésnek, amely egyebek mellett javítja a mozgáskoordinációt, az állóképességet. A képzések mindig jó hangulatban telnek, amely szintén fontos számomra.

– Mivel foglalkozik szívesen szabadidejében?

– Nemrég kislány unokám született, tehát nagypapa lettem, így arra törekszem, hogy minél több időt tölthessek a családommal. Emellett nagyon szeretek horgászni, főként a mátraszelei tavat kedvelem.

– Milyen tervei vannak a jövőre vonatkozóan?

– Sok célt tűztem ki magam elé, elsősorban az egészségemet szeretném megőrizni és minél többet szolgálni a jelenlegi beosztásomban. Mindezt oly módon, hogy a tapasztalataimat, a gyakorlatban elsajátított tudást át is tudjam adni a fiatalabb generáció részére.

Versenyre készül az alezredes

Ringeisen Tamás portálunknak azt is elárulta, hogy rendszeresen indulnak versenyeken. Hamarosan újabb próbatételen vesz majd részt az alosztály, ugyanis októberben rendezik meg a mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alegységek számára kiírt országos megmérettetést. Idén a rendezvénynek Szeged ad majd otthont. Az alezredes továbbá azt is elmondta, hogy szep­tember végén tizenkét csapat részvételével járőrbajnokságot szerveznek a megye rendőreinek, valamint a meghívott csapatoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában