horgászat

2021.08.12. 17:07

A hölgyeké volt a terep, mázsaszám emelték partra a pontyokat Maconkán

Megrendezték a közelmúltban az első Női Pontyfogó Országos Bajnokságot.

V. E.

A verseny dobogós párosai emelik magasba a serlegeket

Forrás: BSHE

A versenynek a Maconkai-víztározó adott otthont. Dr. Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke elmondta: a három napon át zajló megmérettetést remek eredményekkel zárták a résztvevők.

– A tizenhat vállalkozó szellemű női horgász a próbatétel ideje alatt háromszázhuszonnégy darab halat emelt a partra, amelyek összsúlya meghaladta a kétezer kilogrammot. A nyolc induló csapat közül négynek sikerült háromszáz kilogramm feletti fogást elérnie. A legnagyobb kopoltyús egy huszonkét kilogrammos tükörponty volt, amelyet a győztes csapatnak sikerült horogra akasztania – mondta Dr. Dérer István.

A versenyt Mrs. Carp Team csapatnévvel Galambos Renáta Gizella és Kopitár Viktória zárta a harmadik helyen. Ezüst serleget emelhettek a magasba a Silverbaits csapat tagjai, azaz Dévai Anita, illetve Horváth Ágnes. A dobogó legfelső fokára – Quickbaits Girls névvel – Telinger Katalin és Törökné Bazsó Katalin állhattak fel.

A verseny dobogós párosai emelik magasba a serlegeket
Fotó: BSHE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában