közösség

2021.07.22. 15:09

Vége a vírusnak, újra együtt szórakozhatnak a szécsényi nyugdíjasok

Amint a korlátozások feloldását követően lehetővé vált, a városi nyugdíjasklub tagjai ismét találkoztak. Májusban a ligetben tartottak összejövetelt, júniusban pedig négy napot töltöttek Hajdúszoboszlón.

Sz. F.

Bunder Irén, a városi nyugdíjasklub elnöke

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A városi nyugdíjasklub tagjai a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének szervezésében négy napon át a népi kézművességgel ismerkedtek nemrégiben. Törökné Petró Mária, az egyesület tagja elmondta, hogy a programban szerepel kosárfonás, népi ékszerkészítés, hímzés, mézeskalács díszítése, csuhézás. A tagság betekintést nyerhet a népi palóc kultúrába.

Bocsi Éva népi iparművész az északi népek papírdíszítésébe avatta be a résztvevőket. Elmondta, hogy a skandináv államokban más formában készülnek az Andersen meséiből ismert papírfigurák. Mindezek mellett a palócföldi népviseletről és népi kultúráról is tartott ismertetőt a résztvevők számára.

Horváth Klára, a klub egyik tagja elmondta: – Bár nyugdíjasok vagyunk, de mindig tanulunk valami újat. Örülök, hogy itt lehetek, s megismerkedhetek egy-két népi alkotás készítésével. Bagyinszki Lászlóné Anikó kifejtette, hogy jó kis közösség az övék, mindig örömmel jönnek össze. A mostani foglalkozások egy kicsit eltérnek a megszokottól, de nagyon érdekesek.

Balla Gézáné úgy vélekedett, örül, hogy végre együtt lehet a csoport. Örömmel alkotnak új dolgokat. Magulya Miklósné a csipkekészítésben van igazán otthon, de szívesen kipróbálta a kosárfonást is. Minél több dologhoz értünk, annál inkább biztonságban érezhetjük magunkat az életben – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában