megható

2021.07.13. 19:51

Megsajnálta a tó magányos teknősét, ezért a sajátját „adta neki” a tarjáni kislány

Fájó szívvel, de visszaengedte természetes élőhelyére az évek óta nevelt teknősét a salgótarjáni Holecz Anna. Az állatbarát kislány a Besztercei tónál élő mocsári teknősök miatt döntött úgy, hogy kétéltű kedvence jobb helyen lesz a társai között.

Szenográdi Ferenc

Anna a keresztanyjától kapta a teknőst

Fotó: Beküldött

Holecz Hanna egy salgótarjáni kertes házban lakik. Ahogy mondta, nagy állatbarát. Ez irányú érdeklődése a rimóci nagyszülőkhöz kapcsolódik, gyakran meglátogatja őket, akik nemrég vásároltak három kisborjút. A nagyapjával gyakran kirándul a falut övező erdőbe, ahol megfigyelik a vadon élő állatokat, növényeket. A kislány lovagolni is szeret, gyakran elkísérik őt a nagyszülők a lovardába.

Salgótarjáni otthonában kutyát, aranyhalakat nevel, s nemrég megkérte édesapját, hogy vegyen neki egy aranyhörcsögöt. A keresztanyjától pedig évekkel ezelőtt kapott egy teknőst, amit egész idáig nagy szeretettel gondozott.

Portálunkon korábban megjelent egy írás, miszerint mocsári teknős él a salgótarjáni Besztercei tónál, de nem lehet tudni, hogy magányos-e, vagy van társa. Hanna nagymamája megmutatta az írást az unokájának, aki megsajnálta a magányos teknőst.

Anna a keresztanyjától kapta a teknőst
Fotó: Beküldött

– Rossz lehet neki egyedül, ezért úgy döntöttem, hogy az enyémet a tóba engedem, hogy társa lehessen az ott lévőnek. Úgy gondoltam, hogy sokkal jobb lesz neki a természetes környezetben, mint otthon a lakásban. Fájó szívvel, de kimentem a tó partjára a teknősömmel, s vízbe engedtem – mesélte könnyes szemmel a jólelkű kislány, hozzátéve, hogy a teknősnek végül is a természet az igazi otthona.

A jó tanuló, talpraesett kislány számára még távoli a pályaválasztás, de ahogy vélekedett, a gyógyszerész, állatorvos és a zoológus szakmák között gondolkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában