különös hűsölés

2021.07.27. 14:29

Random gyerekmedence lett a salgótarjáni szökőkútból – videó

Gyerekek vették birtokba a nógrádi megyeszékhely Erzsébet terén lévő szökőkutat kedden kora délután.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Újra visszatért a forróság és berobbant a nyár. Ezzel egyidejűleg újra birtokba vették az emberek az Erzsébet téren lévő szökőkutat, egy kis hűsölés reményében. Kedden délután néhány gyerek változtatta medencévé a vízforrást. A fiatalok cseppet sem zavartatták magukat a járókelők előtt, és a tiltó tábla ellenére vidámán játszottak a szökőkútban.

Fotó: L. B. / NMH
Fotó: L. B. / NMH

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a nyári melegben jó hűsölési lehetőséget nyújtanak a strandfürdők medencéi, illetve a fürdésre kijelölt szabadstrandok, sokan mégis a belvárosi szökőkutakban lubickolnak. Ez azonban kockázatos. Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos korábban portálunknak is elmondta: meleg nyári napokon 25 Celsius-fok fölé is melegedhet a víz hőmérséklete, ami kedvez a baktériumok szaporodásának. Veszélyt jelenthet a lubickolókra azonban a vízbe kerülő por, állati ürülék és talajszemcsék is.

- Kockázatot jelent az is, hogy szökőkutak vizeinek minőségi ellenőrzése nem kötelező, így nem is minősíthetők fürdővíznek – tette hozzá Szatmáry Zsolt, a salgótarjáni városüzemeltetés irodavezetője.

A napokban ugyanebben a szökőkútban egy ittas úriember hasonlóképpen, táncolva mártózott meg. Ahogyan arról a nool.hu is beszámolt, a kommentelők felháborodtak az eset kapcsán: a rendbontók ellen soha nem sikerül megfelelően fellépnie az illetékeseknek, minden nyáron hasonló a helyzet a belvárosban. Sőt, mi több, volt olyan hozzászóló, aki nem csak fürdeni, de a Fő tér közepén vécézni is látta már az egyik alakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában