pedagógus

2021.07.31. 15:20

Nyáron sem pihen a rimóci általános iskola igazgatója

Júliusban, a nyári szünet közepén találkoztunk Varga Bálinttal, a Rimóci Szent István Általános Iskola igazgatójával.

Sz. F.

Egyfajta kikapcsolódásként Varga Bálint igazgató maga ellenőrzi és javítja az iskola ajtajainak zárjait

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Ahogy mondta, eddig nem volt ideje szabadságra menni. A tanév befejezésével az alsó tagozatos kisdiákok számára szerveztek napközis tábort a balassagyarmati tankerület támogatásának köszönhetően. Ugyancsak a tankerület jóvoltából 25 tanulójuk Balatonlellén nyaralt, s egy felejthetetlen, élményekben gazdag hetet töltött ott. A táborba az igazgató is elkísérte tanítványait. A gyerekek közül sokan most látták először a Balatont.

Az elkövetkezendő évek fejlesztési és intézkedési tervén dolgozik éppen. Az iskolában sok a hátrányos helyzetű tanuló, ezért olyan tervet állít össze, amellyel vonzóbbá tehetik az intézményt a gyermekek és a szülők számára. Céljuk továbbá, hogy kevesebb legyen a lemorzsolódás, s mindenki elvégezze a nyolc osztályt.

Egyfajta kikapcsolódásként Varga Bálint igazgató maga ellenőrzi és javítja az iskola ajtajainak zárjait
Fotó: Sz. F. / NMH

Az iskolában megkezdődött a nyári felújítás. Karbantartják a világítást, kicserélik a rossz kapcsolókat, a világítótesteket, átnézik a nyílászárókat. Az iskola igazgatója, hogy egy kicsit kikapcsolódjon a szellemi munkából, maga ellenőrzi és javítja az ajtók zárjait. Elmondta, hogy kimeszelik a helyiségeket, s tervezik, hogy az alsó tagozatos diákok épületéhez tartozó udvar burkolatát is kijavítják. Az igazgató hozzátette, különösebb üdülést, kirándulást nem tervez. Ráróspusztán van a családnak egy kis háza, ott piheni ki a tanév fáradalmait és készül fel a következő tanévre. Már augusztusban el kell kezdeni az új tanév előkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában