medveészlelés

2021.07.25. 22:54

Medvelábnyomra bukkantak a nyírjesi tó partján – fotó

Minden bizonnyal egy fiatal medve lábnyomát rögzítették a nyírjesi tó partján pénteken.

Nool

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Péntek hajnalban a nyírjesi 1-es számú tó partján egy friss vakondtúrásban maradt egy vélhetőleg fiatal medve lábnyoma – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

Hozzátette: mint az köztudott az innen 10-20 kilométerre lévő Csáb környéki erdőkben rendszeresen kameráznak medvéket, gyakori vendég a Mátra és a Börzsöny erdeiben is. Először 2013-ban, legutóbb egy éve észleltek a környéken medvét.

A feltételezett medve nyom
Fotó: Csach Gábor Facebook oldala

A polgármester hangsúlyozta: egyedül sose járjunk erdőben, lehetőleg társaságban, zajt keltve járjunk mindig a forgalmasabb gyalogutakon. A vadon sátorozást lehetőleg medve járta erdőben mellőzzük.

Az elmúlt időszakban folyamatosak a medve észlelések Nógrád megyében. Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Erdőkövesd határában a Sütő völgyben medve lábnyomaira bukkantak május végén, de korábban írtunk arról is, hogy egy Nógrád megyei víztározónál horgászok láttak medvét, pár hete pedig újabb nyomokra bukkantak Diósjenőn és a megyehatáron is. Előtte pedig egy anyamedvét és bocsát vélték látni Alsópetény határában, a Prónay-kilátó környékén.

De Bátonyterenye környékén például már folyamatossá váltak a medveészlelések.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában