biztonságos vakáció

2021.07.12. 18:54

Játszva tanulnak a bűn- és balesetmegelőzésről a bátonyi rendőrségi táborban

Elrajtolt hétfőn a Biztonságos Vakációért Hét bűn- és balesetmegelőzési rendőrségi tábor, amelynek idén a mátraterenyei Integrált Közösségi Szolgáltató Tér adott otthont.

V. E.

Rendőrtábor kezdődött Mátraterenyén, az egy hét alatt sok foglalkkozáson vesznek részt majd a gyerekek

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Gergely Annamária, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság városi balesetmegelőzési bizottságának titkára elmondta: az illetékességi területükön található általános iskolákból összesen hatvan gyermek vesz részt az idei táborban, amelyből az elsőt még 2005-ben szervezték.

– A hetet színes programokkal töltjük meg, így például a Magyar Vöröskereszt munkatársainak segítségével a fiatalok az elsősegélynyújtás mozdulataival ismerkedhetnek meg. A hét folyamán továbbá ellátogatnak hozzánk a katasztrófavédelmi igazgatóság kollégái, az Eger Erdő Zrt előadói, valamint a Magyar Kulturált Közlekedésért Alapítvány tagjai is. A tábor ideje alatt a gyerekek például KRESZ tesztet tölthetnek ki, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, vagy játékos formában ismerkedhetnek meg a gyalogos és biciklis közlekedés szabályaival – részletezte a programokat Gergely Annamária, majd hozzátette: a tábor zárásaként pénteken egy tízállomásos versenyen mutathatják be a gyerekek, mit tanultak az előző napokban.

A Magyar Vöröskereszt munkatársainak segítségével a fiatalok az elsősegélynyújtás mozdulataival ismerkedhetnek meg
Fotó: H. Cs. / NMH

Az esemény megnyitóján a házigazda település polgármesterén, Gecse Lászlón túl Zahorecz Sándor, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a megjelenteket.

– A gyerekek is közlekednek a mindennapok során, például iskolába járnak. Talán nem is gondolnak rá a fiatalok, hogy ekkor is mennyi veszélyforrás veszi őket körül. E tábor elsődleges feladata, hogy ezekre az élethelyzetekre felkészítse őket, az elsajátított ismeretekkel lehetőség szerint meg tudják előzni ezeket a szituációkat, vagy amennyiben ez nem sikerül, akkor megfelelően tudjanak rájuk reagálni – hangsúlyozta Zahorecz Sándor, aki azt is kifejtette: ugyanilyen céllal bűnmegelőzési ismeretekkel is gazdagodhatnak majd a tábor ideje alatt az iskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában