program

2021.07.16. 16:00

Hollókői piknik: eseménydús hétvégére hív a palóc falu

Július 17-én és 18-án ismét megrendezik a Hollókői pikniket, ahol helyi és környékbeli termelők finomságait kóstolhatják a látogatók, finom borok, sörök és hangulatos zene társaságában. Az eseményről Szabó Csabát, a település polgármesterét kérdeztük.

V. E.

Hollőkő utcáin végig szaladt az ősz és csodás színekkel festette meg a községet.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– Eseménydús hétvégének néznek elébe.

– Valóban. A szokásos Hollókői Piknik alatt a helyi és a környékbeli termelők finomságait kóstolhatják meg a látogatók július 17-én és 18-án. A hagyományos mesenapot is ekkor tartjuk, amikor a gyerekek például az ófaluban egy több helyszínt érintő pecsétvadászaton vehetnek részt. A vasárnapi események sora kiegészül a Palócok határok nélkül című rendezvénnyel.

Szabó Csaba, Hollókő község polgármestere

– Mit is takar e program?

– Ez egy határon átnyúló pályázat neve, amely lehetőséget kínál arra, hogy a rimaszombati járásban található Bátka községgel együttműködésben településenként egy sport- és egy kulturális rendezvényt valósítsunk meg. Vasárnap – mások mellett – a táncházunk színpadára lépnek a Hollókői Tánccsoport tagjai, illetve a bátkaiak is bemutatják például a náluk hagyományos kézműves értékeket, de a zenei fellépők között szerepel Ruszó Tibor is, aki szintén a rimaszombati járásból származik.

– A jövőben is várhatók közös programok?

– A két község már évek óta jó kapcsolatot ápol, és ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni. Fontosnak tartom, hogy a kapcsolattartás ne csak a faluvezetés szintjén valósuljon meg, hanem az emberek személyesen is találkozzanak, hiszen egy erős és tartós együttműködéshez ez adhat biztos alapot. Törekvéseinket támogatta ez a pályázat is. Segítségével a nyár végéig egy bátkai rendezvény is megvalósul, amelyre mi is biztosan ellátogatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában