átadó

2021.07.04. 10:48

Gyerekeknek és felnőtteknek is kikapcsolódást nyújt az új vizslási közösségi tér

Játszóteret és kondiparkot adtak át a napokban Vizsláson.

N. O.

Sándor József, polgármester elmondta, hogy a falu lakóinak összefogásával valósulhatott meg a beruházás, amelyre igen büszkék. A játszótéren összesen 7 eszköz várja az csemetéket, de több száz növényt is elültettek, valamint 12 napelemes lámpatestet helyeztek el, hogy az esti órákban is biztonságosan lehessen játszani és sportolni. A zöld terület óvása érdekében pedig egy fát sem vágtak ki.

Sándor József kiemelte, hogy mint, a falu vezetője azon dolgozik, hogy Vizsláson béke és nyugalom legyen, hiszen csak úgy lehet fejlődni.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a mostani fejlesztés a falu összefogásának a sikere.

– Amennyiben erős közösségei vannak, akik összefognak, akkor a gyerekek és az unokák is itt maradnak megyénkben, így a településen is. Az a cél vezérel minket, hogy akik ide születtek, vagy költöztek, azok boldoguljanak is szűkebb hazánkban – közölte az elnök.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a falu több száz éves múlttal rendelkezik és van mire büszkének lenniük a helyieknek, akiknek számtalan elképzelésük van, amelyeket szeretnének megvalósítani.

Mint mondta, van bőven feladat még Vizsláson, hiszen bővítésre és felújításra vár az óvoda épülete, rendbe kell tenni az utakat és a vízelvezető árkokat, de járdák építése is szükséges. Ezen túlmenően egy faluközpontra is szükség van, amelynek az első alkotó elemeit rakták most le a játszótér kialakításával.

A térség képviselője kitért arra is, hogy egy nemrégiben elnyert támogatásnak köszönhetően, hamarosan megújulhat a helyi templom is.

Varga András, salgótarjáni esperes megáldotta az új eszközöket, valamint örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban, hiszen egy olyan közösségi teret hoztak létre a településen, ahol a gyermekek együtt tudnak lenni és játszani. A rendezvényt végül közös gyermekprogramokkal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában