aki keres, az talál?

2021.06.04. 17:25

Visszaállt a rend vagy folytatódik a káosz? – Így fest parkolási helyzet a megyeszékhelyen

Megszűnt az ingyenesség, de még mindig kihívást jelent parkolóhelyet találni a megyeszékhely belvárosában.

Nool

xxx

Fotó: K. K. /Nool

A kormány bejelentése alapján ötmillió beoltott után újra fizetni kell a közterületi parkolásért, azokon a helyeken, ahol korábban is fizetős volt. Kíváncsiak voltunk, azzal, hogy újfent díjköteles a parkolás megszűnt-e a zsúfoltság a megyeszékhelyen, ezért napokban tettünk egy kört a belvárosban és szétnéztünk parkolási lehetőségek tekintetében.

A veszélyhelyzet miatt novemberben átmenetileg felfüggesztett parkolási díjak szinte mindennapos közlekedési káoszt okoztak a városcentrumban. A lehetőséget annyian vették igénybe, hogy sokan nem találtak helyet a munkahelyük közelében vagy éppen ott ahol ügyet intéztek volna. Emiatt sokszor adódtak olyan helyzetek, hogy a sofőrök csak a centrumtól sok száz méterrel messzebb tudták lerakni az autójukat.

Mióta újra pénzt kell dobni az automatákba a frekventált fizetős övezetekben szemmel láthatóan több a szabad hely csúcsidőszakban, de a díjmentesek zsúfoltságig megteltek.

A megkérdezett autósok szerint az ingyenes parkolás eltörlése némileg szabályozta a körözést a belvárosi parkolóhelyek után a reggeli és délelőtti órákban, viszont annak, aki nem szeretne fizetni, illetve gyalogolni nem enyhített a gondjain.

– Mindegy, hogy ingyenes vagy fizetős, mert mindkettőből kevés van. A legjobban az elvesztegetett idő zavar, amikor küzdeni kell egy parkolóhelyért, ha az úti célomhoz közel akarok megállni. Például, ha a városházán vagy a bankban van dolgom, nem egyszer előfordult már, hogy csak a Pécskő út végén tudtam megállni – mondta el portálunknak egy karancslapujtői autós.

Egy másik sofőr nem értett egyet az ingyenes parkolással és örömét fejezte ki, hogy újra díjköteles. Szerinte így sokan meggondolják, hogy dobjanak-e pénzt az automatába és nem foglalják el fölöslegesen a belvárosi helyeket.

Ezzel szemben a megkérdezett helyi lakosoknak már egészen más tapasztalataik vannak. Néhányuk ugyanis arról panaszkodott, hogy a saját lakása környékén alig talál helyet mióta ismét fizetősek a parkolók.

A Rákóczi úttal párhuzamos parkolóban csúcsidőben általában lehetetlen megállni | Fotó: K. K. /Nool
A Klapka György téri parkoló vége felé közeledve már találni néhány üres helyet | Fotó: K. K. /Nool
A parkoló őrök itt is folyamatosan ellenőrzik a járműveket | Fotó: K. K. /Nool
A Kassai sor is rendszerint telített parkolóhelyek tekintetében | Fotó: K. K. /Nool
Sokszor esélytelen megállni a környéken | Fotó: K. K. /Nool
Egyes autósok még az alapvető KRESZ-szabályokat sem képesek betartani, az Erzsébet térnél ketten is álltak a tilosban | Fotó: K. K. /Nool
Az Erzsébet tér környékén egy másik autós is újraértelmezte a KRESZ-t...
Fotó: K. K. /Nool
Szerencsére a városháza környékén is bőven találni üres helyet mióta újra fizetős a parkolás
Fotó: K. K. /Nool
Az egyik legproblémásabb helyek közé tartozik a posta mögötti parkoló, de most itt is találtunk néhány kihasználatlan helyet | Fotó: K. K. /Nool

Alapvetően arra jutottunk a parkolásért mindegy, hogy fizetni kell-e vagy sem, valakinek biztosan hátránya fog származni a dologból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában