segítség

2021.06.02. 17:27

Összefogás és kupakgyűjtés: a pásztói gyermekotthon lakóinak segítene az önkormányzat

Műanyag kupakok gyűjtésére alakítottak ki lehetőséget Pásztón. A kupakokból befolyt összegből az önkormányzat a városi gyermekotthon lakóit támogatja.

Nagy Orsolya

A város egyik forgalmas pontján helyezték el a szív alakú műanyag kupakgyűjtőt. A kezdeményezés sikeres

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

A közelmúltban a helyi önkormányzat is csatlakozott ahhoz a Kupakgyűjtő szív elnevezésű kezdeményezéshez, amely Dániából indult útnak, de mostanra rengeteg hazai településen is megtalálhatók az árulkodó formájú konténerek. Német Claudia, a városgazdálkodás munkatársa úgy gondolta, hogy Pásztó is csatlakozhatna az akcióhoz, amely során gyerekeknek segítenek.

– Több helyen is láttam már ezt a felhívást, és úgy éreztem, hogy nagyszerű lenne, ha Pásztón is támogathatnánk olyan intézményeket, ahol gyerekekkel foglalkoznak. A városgazdálkodás és a polgármester is örömmel fogadta az ötletet, ami nagyon boldoggá tett – közölte Német Claudia. Hozzátette: a város egyik közterületén helyezték el a szív alakú gyűjtőt, amelybe a lakosok bármilyen műanyag kupakot elhelyezhetnek. Úgy tűnik, hogy a kezdeményezés sikeres, ugyanis egy hétvége alatt teljesen megtelt a konténer.

Egy kilogramm kupakért egyébként 25 forintot kap az önkormányzat.

A város egyik forgalmas pontján helyezték el a szív alakú műanyag kupakgyűjtőt
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

A városgazdálkodás munkatársa azt is elmondta, hogy a kupakokból befolyt összeget a Pásztói Gyermekotthonnak adományozzák, hiszen fontos, hogy a helyben élő rászorulókat támogassák. Sokan egyébként nem is tudják, hogy van ilyen intézmény a városban, ezért gyakran kevesebb figyelmet és segítséget kapnak. Német Claudia kiemelte, céljuk, hogy minél gyakrabban ürítsék a tárolót és a jövőben, amennyiben lesz rá lehetőség, más intézményeket is szeretnének támogatni.

Gyürky Márta, a Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője szintén nagy örömmel fogadta a jótékony akciót. Mint mondta, nagyon fontos a hátrányos helyzetben lévő gyerekek támogatása, hiszen ők nem élvezhetik a család, a rokonok és a barátok szeretetét. – Fontos, hogy figyeljenek rájuk az emberek és segítsék őket. Ráadásul a legapróbb ajándékért is nagyon hálásak tudnak lenni. Emellett az egyik legmeghatóbb dolog, hogy a gyerekeknek boldogságot okozhatunk és mosolyt csalhatunk az arcukra, különösen azért, mert nekik mindez hiányzik a mindennapjaikból – hangsúlyozta Gyürky Márta. Kifejtette: a jó ügy mellé állt Sőregi József vállalkozó is, aki felajánlotta, hogy teljesen ingyen elkészíti a szív alakú tárolót.

Az önkormányzat is támogatja a kezdeményezést

Farkas Attila, a város polgármestere lapunk megkeresésére azt válaszolta, hogy nagy örömmel töltötte el a kezdeményezés és mindig támogatja az ilyen jellegű akciókat. A városvezető szerint valóban nemes célt szolgál az ebből befolyt összeg, ezért arra kéri a helyieket, hogy ne dobják ki ezt a fajta hulladékot, hanem vigyék el a város központjában található szív alakú gyűjtőbe. A polgármester bízik benne, hogy a műanyag kupakokkal minél több lakos hozzájárul majd a gyermekek megsegítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában