növények

2021.06.26. 14:26

Leginkább az egynyári virágokat keresik a gyarmati kertészetben

Sok erkélyt és teraszt díszítenek egynyári növények. Ha jól választ valaki, akkor hosszú hónapokon keresztül gyönyörködhet a sűrű, színes virágokban. Ültetésük éppen ezért hálás feladat, a jól eltalált fajtákkal környezetünk hangulatát is meghatározhatjuk.

Fodor Orsolya

Forrás: Pexels

Horváth Krisztina kertészettulajdonos úgy látja, hogy leginkább ezeket az egynyári színfoltokat keresték tavasszal az emberek, amelyeknek mondhatni már teljesen lement a szezonja. A balkonokra szívesen vittek például muskátlit, petúniát vagy fuksziát, de számos fajtából és színből válogathattak a vásárlók.

– Egy időre be kell zárnom a kertészetet, mert az a tapasztalatom, hogy nyári időszakban nem szívesen ültetnek az emberek. Szeptember közepén újra megnyitjuk majd a boltot. A virágföldet és a fenyőkérget rendszeresen keresik a polcokon, de csak emiatt nem éri meg nyitva tartani – mondta a vállalkozó.

Hangsúlyozta, hogy ősszel a gyümölcsfák és az örökzöldek keresettek. Novemberben van leginkább a szezonjuk, a két legfelkapottabb a körte- és a cseresznyefa.

A vállalkozó úgy látja, hogy a járvány hatással volt erre a területre is, mert nagyobb tételben már egyáltalán nem vásárolnak az emberek. Inkább csak egy-egy darabot visznek mindenből. Van olyan virág, amiből az összes elfogyott már, mostanában elég divatos például a parkrózsa, mert nagyon mutatós, sűrű és minden színben kapható.

– Kevésbé viszik újabban a leandert és a tiszafát, de azért azt nem állíthatom, hogy nincs rájuk kereslet. Ezek a növények erősen mérgezők, amit minden vásárlónak elmondunk, ha éppen ezekre esett a választásuk – fűzte hozzá Horváth Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában