Helyi közélet

2021.06.25. 19:00

Küldöttgyűlés Hollókőn

Éves küldöttgyűlését tartotta a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség június 18-án, pénteken. A rendezvény lebonyolítására a Hollókői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület meghívása jóvoltából a világörökség részét képező Hollókő falujában került sor.

Nool

Éves küldöttgyűlését tartotta a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség június 18-án, pénteken. A rendezvény lebonyolítására a Hollókői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület meghívása jóvoltából a világörökség részét képező Hollókő falujában került sor.

A résztvevőket először Szabó Csaba, a település polgármestere köszöntötte. Ezután napirend előtti felszólalásában Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fejezte ki köszönetét a résztvevő tűzoltó egyesületek képviselői felé az elmúlt évben végzett áldozatos munkájukért. Ennek a munkának az elismeréseként oklevelet adott át Kökény Andrásnak, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjének. Ezt követően Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő tartott tájékoztatást a 2021. évi pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról, illetve a lebonyolított pályázatok elszámolásáról.

Ezután a küldöttgyűlés az elfogadott napirend szerint kezdte meg munkáját. Ennek keretében a küldöttek elfogadták a szövetség 2020. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját. A következő napirendi pont a 2021. évi munkaterv és költségvetés volt. Ennek elfogadása egyhangúan, vita nélkül történt. A harmadik napirendi pont a szövetség elnökének megválasztása volt, amelynek során Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes újabb öt évre kapott megbízást a szövetség vezetésére.

Végezetül a Magyar Tűzoltó Szövetség nevében az újraválasztott elnök átadta a 2020. évi elismeréseket, amelyek átadására a pandémia miatt csak most kerülhetett sor. Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott Bartos József, az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, továbbá Szent Flórián emlékérmet vehetett át Szentes Attila, Ságújfalu község polgármestere és Kökény András, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A közgyűlés végeztével már csak a kötetlen beszélgetés és a vacsora volt hátra, amelyet a vendéglátók biztosítottak a résztvevők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában